Antistresna masaža celega telesa

Masaža je posebna vrsta nege telesa. Na telo deluje tako medicinsko, kot tudi sprostitveno. Zanjo se ponavadi odločimo samo enkrat do dvakrat na leto, kar je precejšnja napaka. Z masažo namreč povečujemo cirkulacijo krvi po telesu, odpravljamo negativne vplive stresa na telo, odstranjujemo vozle in boleča mesta ter na splošno dvignemo svojo raven razpoloženja. Je torej pomemben dejavnik sproščanja in odpravljanja bolečin, vendar mu namenimo veliko premalo časa.

Sproščanje mišic in pozitivno delovanje na naše telo

Masaže v Mariboru služijo kot tehnike sproščanja napetih mišic in vozlov. Maser vas najprej na začetku seanse povpraša o problematičnih in bolečih predelih telesa. Slednjim nato nameni največji del časa. Namen celotnega postopka je sproščanje bolečih predelov in krepitev cirkulacije krvi po telesu. Maser uporablja različne tehnike, kot so otiranje, glajenje, stiskanje, rahli tepež in podobno. Vse naštete tehnike ugodno vplivajo na naše živčevje in izboljšajo tok krvi in limfe.

Pozitivni vpliv na celo telo

Namen masaže v Mariboru je izboljšanje splošnega počutja in zdravja, izboljšanje cirkulacije, odstranjevanje zatrdlin in vozlov, znižanje srčnega utripa, povečanje gibljivosti mišic in sklepov, odpravljanje podkožne maščobe, izboljšanje delovanja živčnega sistema in splošno izboljšanje duševnega ter telesnega počutja. Pozitivno deluje tudi proti depresiji, nespečnosti, težavam s kožo, hipertenziji in drugim zdravstvenim težavam.

Postopek in trajanje

Praviloma postopek celega telesa traja 60 ali 90 minut. Začne se z masažo hrbta, nadaljuje pa z glajenjem vratu, ramen, ledvenega predela, nog in rok. Maser uporablja posebna olja in kreme za nego kože in globinsko delovanje na mišice in vezna tkiva. Moč masaže je prilagojena vsakemu posamezniku in njegovemu pragu bolečine. Med postopkom se pregnetejo vse glavne mišične skupine in olajšajo bolečine v mišicah. Prekrvavitev na problematičnih predelih se med drgnjenjem in glajenjem precej poveča, kar pomeni, da napetost in zakrčenost izgineta. Ostane le prijeten občutek sproščenosti in lahkotnosti.

Similar Posts: