Avtomobilizem

Avtodeli z odpada?

Ste poškodovali svoj avtomobil, pa ta ni kasko zavarovan? Potem je lahko popravilo tudi precej drago. V želji, da bi se pri popravilu na lastne stroške čim več prihranilo, se lastniki avtomobilov pogosto odločijo, da se bodo avtodeli poiskali kar na odpadu. Tam se najdejo tako mehanski deli kot tudi deli karoserije po cenah, ki naj bi bile nižje kot v kakšni trgovini z avtodeli. Ampak dejansko ni vedno tako!

Novi ali odpadni avtodeli?

V Sloveniji lahko hitro najdemo manjše avtoodpade in mehanike, ki odkupujejo poškodovana vozila ter jih prodajajo po delih. Tudi podjetni posamezniki, ki poškodovana vozila celo uvažajo iz Italije in drugih držav, da bi jih pri nas prodali za dele, niso redki. Ko pokličemo na ta ali oni oglas, kjer se ponujajo avtodeli s poškodovanih vozil, pa pogosto ugotovimo, da cene niso ravno nizke. Pričakovali smo, da bomo odšteli drobiž – ampak ker gre za posel, seveda ni tako.

Če nimate ravno avtomobila, ki je pri nas redkejši, potem naj avtoodpad ne bo vaša prva izbira. Preverite v trgovinah z avtodeli, predvsem na spletu. Hitro boste ugotovili, da so cene pri njih povsem sprejemljive, če le ne iščete originalnih delov. Svoj avto lahko popravite z avtodeli (kondenzator klime, …), ki so “kompatibilni”, saj so narejeni prav za vašo znamko in vaš model. To pomeni, da se popolnoma prilegajo. Avto tako ne bo obdelan z avtodeli, v kakovost katerih niste prepričani, temveč s popolnoma novimi.

Poleg tega, da dobite nove dele, boste dobili v prodajalnah z avtodeli tudi tiste dele, ki jih na odpadih običajno ni. Karambolirana vozila imajo namreč skoraj vedno poškodovane odbijače, luči, prednjo masko, katalizator. Teh med “razbitinami” zato ni – ali pa vam bodo skušali prodati dele, ki niso povsem nepoškodovani.

Avtodeli za vzdrževanje

Poleg tistih delov, ki jih potrebujete za popravilo ob nezgodah, so vam v trgovinah z avtodeli po ugodnih cenah na voljo tudi vsi tisti, ki jih potrebujete za redno vzdrževanje ali servis avtomobila.

YouTube video

Preverite njihove cene, preden odpeljete avto na pooblaščeni servis, in presenetilo vas bo, koliko manj lahko plačate. Samo še spretnega lokalnega mehanika, ki bo poskrbel za vzdrževanje, potrebujete!

Objave iz iste kategorije: