Zdravje

Azelaična kislina za kožo

Imate ali pa ste imeli težave z mozolji? Potem ste morda že slišali, da je azelaična kislina, ki je sicer naravno prisotna v ovsu in nekaterih drugih žitih, ena od snovi, ki lahko pomagajo koži, da na njej ne nastajajo novi ogrci in mozolji.azelaicna-kislina

Če ste kadar koli v življenju imeli aknasto oziroma mozoljasto kožo, ste najbrž presrečni, da ste se mozoljev znebili. V kolikor se vam tu in tam še pojavi kak mozoljček, si verjetno ne delate skrbi, saj veste, da to ni prav nič v primerjavi z resnično aknasto kožo.

A tudi, ko se znebimo mozoljev, na koži lahko akne pustijo različne sledi. Nekaterim se poznajo celo nekakšne brazgotine, spet drugi pa imajo na tistih mestih rdečkaste ali rjavkaste madeže. Ti madeži navadno izginejo sami od sebe, a lahko to raja precej časa, če je koža zelo poškodovana ali izsušena, pa se ti madeži lahko spremenijo tudi v brazgotine, ki so trajne in se jih le težko znebimo.

Da bi se temu izognili, lahko pomaga azelaična kislina, ki je osnova različnih krem in drugih sredstev za mozoljasto kožo. Takšna sredstva se lahko uporablja že v fazi, ko so mozolji v polnem razcvetu, saj pomaga protivnetno in antibakterijsko, hkrati pa vam bodo takšna sredstva pomagala tudi kasneje – za to, da bodo rdečkasti madeži od mozoljev čim prej izginili z vaše kože in da se bo ta čim prej obnovila, mozolji pa bodo za sabo pustili čim manj brazgotin.

YouTube video

V primeru, da imate težave z mozoljasto kožo, torej pobrskajte za sredstvi proti mozoljem, katerih ena od sestavin je tudi azelaična kislina, saj ta dokazano lahko pomaga vaši koži. Predvsem pa ne čakajte, da se rahlo mozoljasta koža spremeni v resno mozoljavost, saj bo takrat okrevanje in čiščenje kože trajalo dalj časa – brez dvoma je treba ukrepati takoj!

Objave iz iste kategorije: