Tehnologija

Casio PX-160 zvočniki

Nekateri uporabniki PX-150 klaviatur (predhodnik PX-160 digitalnega klavirja) so se pritoževali zaradi nizkokakovostnih zvočnikov, ki so jih označili kot zelo povprečne. Uporabniki so morali priključiti slušalke, da bi dobili dobro kakovost zvoka.

Zgodba pri PX-160 je drugačna.

Casio PX-160 zvočniki

Digitalni Klavir ima vgrajene 2 x 12 cm zvočnike (8W + 8W amp) in takoj vam postane jasno, da je zvok zvočnikov znatno izboljšan.

Zvočniki proizvajajo čist in bogat zvok z lepo resonanco, kar se mi zdi veliko bolj zadovoljivo kot tisto, kar je bilo pri PX-150.

Zvočniki so dovolj glasni, da lahko udobno igrajo v majhnih in srednjih prostorih brez uporabe zunanjega ojačevalnika.

Za večje priložnosti boste potrebovali zunanji ojačevalnik / sistem PA, da boste dobili močnejši zvok.

Če želite dobiti najboljšo kakovost zvoka in ujeti vse nianse svojega nastopa, boste morda želeli uporabiti par visokokakovostnih slušalk. Dodaten plus pri tem je, da drugi ne bodo mogli slišati vašega igranja.

Značilnosti

PX-160 nima veliko imenitnih funkcij in dodatkov za glasbeno produkcijo in zabavo.

YouTube video

Obenem pa ima vse bistvene funkcije, vključno z 2-kanalnim MIDI snemalnikom, načini dual, duo, metronome, transpose, itd.

Načini

Ko izberete zvočni način »Bass«, se klaviatura samodejno razdeli na dva dela.

»Bass« bo dodeljen levemu delu klaviature (leva roka), medtem ko lahko desnem delu dodelite kateri koli drugi zvok.

V bistvu deluje podobno kot pri Yamahinem načinu »split«. Razlika je le v tem, da je tukaj na voljo le en zvok (bass), ki ga lahko dodelite levemu delu klaviature in točke ni mogoče premakniti.

Casio PX-160 »Split« način

»Layer« način. Predvajate lahko 18 zvokov različnih instrumentov, lahko pa tudi postavite zvok eden na drugega, tako da oba zvoka igrata ob istem času.

Preprosto izberite dva zvoka, ki ju želite združiti, in tisto, kar boste slišali, sta dva zvoka, ki igrata istočasno in vedno, ko pritisnete na tipko.

Objave iz iste kategorije: