Dom

Dekorativni in funkcionalni element – kako izbrati klubsko mizo za dnevno sobo?

Nakup klubske mize morda ni prvi na seznamu stvari, ki jih morate kupiti za okrasitev dnevne sobe. Vendar je ravno ta kos pohištva pogosto srce prostora – še posebej v večjih bivalnih prostorih. Mize so zaradi svoje nosilne funkcije zelo praktične in nenadomestljive kot kos pohištva. V zadnjem času je delo doma postalo nova norma, s katero se moramo nekako spoprijeti, in ni lepšega, kot da se prijetno zabavamo s prenosnikom in kavo v dnevni sobi.

Lahko je tudi dobro mesto za branje časopisov ali preživljanje romantičnih trenutkov s kozarcem vina v dvoje. Lahko jim daš pijačo, nekaj poješ med gledanjem televizije. Najpomembnejše merilo pri izbiri višine mize je udobje med uporabo. Kot vidite, v vaši dnevni sobi ne more manjkati klubska miza, vendar ne pozabite, da jo izberete glede na dimenzije prostora.

Majhna ali velika miza?

V VidaXL vam zagotavljamo, da boste svojo mizico lahko prilagodili drugemu pohištvu, tako da bo ustvarila lepo in popolno celoto. Z izbiro bolj dekorativnih stilov je lahko miza tudi sama po sebi okras. Velja pa izbrati njeno velikost in obliko za posamezno stanovanje, da ne bo v neskladju z ostalo opremo. V velikih dnevnih sobah ali če imate veliko družino ali pogosto sprejemate obiske, majhna miza ne bo delovala.

V takšni situaciji je bolje izbrati večji kos pohištva. Če želite klubsko mizico postaviti poleg zložljivega kavča, bodite pozorni na njeno težo, saj bo težko kovinsko mizo težje premikati. Če imate majhne otroke, poiščite pohištvo z zaobljenimi robovi. V primeru, da imate majhno dnevno sobo, je praktično opremiti mizo s predali, v katere lahko shranite drobnarije.

Objave iz iste kategorije: