Digitalno fakturiranje omogoča prihranek

Pametna in uspešna podjetja vedo, kako maksimalno znižati stroške poslovanja. Prav v tem se namreč velikokrat skriva njihova uspešnost. Zato se vedno več govori tudi o tako imenovanem vitkem poslovanju in njegovih prednostih. Eno od možnosti v ta namen predstavlja tudi digitalno oziroma elektronsko fakturiranje. Online faktura ima vse lastnosti običajne fakture, le da ni izdana na papirju, temveč v elektronski obliki. Elektronsko fakturiranje prinaša številne prednosti, ki se vam jih splača izkoristiti. Tako kot si življenja več ne znamo predstavljati brez elektronskega bančništva, si ga kmalu ne bomo znali predstavljati tudi brez fakturiranja online!

Kaj je online faktura?

Online faktura je uraden dokument v elektronski obliki, ki ga podpišete s pomočjo digitalnega potrdila. Z njo si lahko olajšate poslovanje podjetja oziroma poskrbite za prehod iz papirnatega v digitalno poslovanje. Online faktura je najpogosteje račun, predračun, dobropis, online fakturiranje pa je možno prilagoditi tako, da ustreza potrebam vašega podjetja. Tako lahko v elektronski obliki fakturiramo skorajda vsak uraden dokument, ki se tiče poslovanja našega podjetja. S tem si olajšamo fakturiranje, računovodstvo in poslovanje ter zmanjšate stroške. Poleg tega pa je tak elektronski dokument oziroma online faktura popolnoma enakovredna papirnatemu in tako v skladu z zakonom velja za uradno listino.

 

Uporaba online fakturiranja je zelo enostavna in ne zahteva posebnega predznanja. Pri prvem elektronskem fakturiranju se boste morda še malce lovili, kasneje pa boste zanj porabili celo manj časa, kot ste za fakturiranje porabili doslej. Poleg tega pa sodobna tehnologija omogoča tudi izredno varnost takšnega e-poslovanja. Posebni elektronski certifikati in druga infrastruktura za boljšo varnost, ki se uporabljajo tudi pri elektronskem bančništvu, omogočajo prvovrstno varnost na vseh področjih. Izdane online fakture shranite, arhivirate in uporabljate podobno kot papirnate fakture, a vam za to ni treba uporabiti niti lista papirja. Tako prihranite pri strošku za papir in tisk ter hkrati poslujete tudi veliko bolj ekološko ozaveščeno.

Kakšne so prednosti digitalnega fakturiranja?

Digitalno oziroma elektronsko fakturiranje vam omogoča optimizacijo poslovanja na različnih ravneh. Prav zato takšno obliko poslovanja uporablja vedno več podjetij, med katerimi so predvsem tista najbolj znana in najbolj uspešna. Online faktura je namreč izdana hitreje in z manj dela, poleg tega pa ima tudi druge prednosti. Naj vam naštejemo samo nekatere prednosti, ki jih prinaša online faktura:

  • hitrejše poslovanje in obdelava faktur,
  • prihranek oziroma optimizacija stroškov
  • bolj ekološko poslovanje in manjša poraba papirja
  • enostavna uporaba in implementacija v poslovni proces
  • popolnoma varno poslovanje s pomočjo e-certifikata

 

 

Similar Posts: