Dom

Dobro organizirana omara

Ob nakupu ne smemo pozabiti, da omara z leti postane pravcata zakladnica vsakega doma. Vanjo pospravimo marsikaj in s časom se v njej nabere mnogo stvari, na katere smo že zdavnaj pozabili. Da se temu izognemo, moramo še pred nakupom in montažo dobro premisliti, kaj vse bomo pospravili vanjo in kako bomo kar najbolje izkoristili prostor v njej.

Tako nam bo omara veliko bolje služila. Poleg tega pa je pametno, da je omara organizirana tako, da vedno zlahka vemo, kje imamo kaj pospravljeno, saj tako najlažje vzdržujemo red.

Kam z vsemi oblekami

Različna oblačila (npr. športna oblačila, …) imamo pospravljenja na različne načine. Večerne obleke, suknjiči, hlače, srajce in plašči so običajno obešeni na obešalnikih, majice in kavbojke zložene na policah, spodnje perilo in nogavice pa pospravljeni v predalih. Dobro je, da oblačila ločimo glede na sezone, priložnostnim oblačilom, kot so večerne obleke ipd., pa namenimo poseben del. Bo naša omara namenjena tudi shranjevanju čevljev? Tudi njim lahko namenimo svoj del. Najbolje pa je, da jih razporedimo na police, kjer se ne bodo dotikali oblačil. Običajno pa velja, da je za čevlje namenjena posebna omara na hodniku ali v predsobi.

Pregledna garderoba

Poleg osnovnih elementov – palice za obešanje, polic in predalov, ima lahko omara še nekaj dodatnih pripomočkov, ki nam olajšajo shranjevanje in povečajo preglednost v njej. Če bi radi imeli boljši pregled nad tem, kaj je v predalih, jih lahko zamenjamo s posebnimi žičnatimi košarami. Tako vedno vidimo, kaj je v njih in kaj vse skriva naša omara. Če imamo veliko kravat in pasov, lahko zanje v omaro namestimo poseben nosilec. Če je omara plitvejša, lahko namesto klasične palice vanjo namestimo tudi izvlečne obešalnike. Ob strani pa lahko namestimo tudi dodatni obešalnik, na katerega obesimo oblačila, ki si jih zvečer pripravimo za naslednji dan.

YouTube video

Še nekaj praktičnih nasvetov za organizacijo:

  • oblačila shranimo po kombinacijah, za katere že vemo, da gredo dobro skupaj,
  • ne pozabimo na dobre lesene obešalnike, ki bodo poskrbeli, da bodo oblačila lepo obliko obdržala dlje,
  • oblačila naj bodo shranjena tako, da jih z lahkoto pospravimo nazaj v omaro,
  • če je omara v temnejšem kotu, ne pozabimo še na osvetlitev, saj bo tako iskanje oblačil lažje in prijetnejše.

Objave iz iste kategorije: