Zdravje

Kako od sebe odgnati napenjanje

Nezdrava prehrana, slaba kakovost spanca in premalo gibanja lahko vodi v sila slabo počutje in ne nazadnje v številne sodobne bolezni. Če ne drugega, pa ste zato deležni napenjanja. Napenjanje pa je lahko sila neprijetna zadeva, še posebej tedaj, kadar niste doma.

Če vas napenjanje muči le sem in tja, se najverjetneje s to težavo niti ne ukvarjate kaj dosti. Po drugi strani pa ni malo takšnih oseb, ki se z napenjanjem ter podobnimi težavami srečujejo skoraj vsak dan. V takšnem primeru je še kako vreden razmislek o tem, ali bi lahko kaj spremenili, da bi se vam kaj takšnega ne dogajalo več.

Vzroki za napenjanje

V prvi vrsti je za kronično napenjanje zagotovo kriva določena vrsta živil. A ne samo to. Zlasti je pomembno, kdaj boste neko živilo zaužili. Če se boste tik pred spanjem najedli s čokolado ali s katero drugo nezdravo ali manj zdravo pregreho, se boste zagotovo prebujali in slabo spali.

Napenjanje je lahko posledica prenajedanja. Morda se do sitega najeste le enkrat na dan in še to v poznih večernih urah. Tudi če vas zato ne muči napenjanje, dobro razmislite o tem, ali to dobro vpliva na vaše počutje in ne nazadnje tudi na zdravje.

Vpliv neaktivnega življenja na napenjanje

Napenjanje je neredko tudi posledica povsem neaktivnega življenja. Morda vaše delo večino časa poteka za pisalno mizo oziroma za računalnikom. Še je drža nepravilna, je še toliko večja verjetnost, da se boste slej ko prej srečali tudi z napenjanjem. Še bolj verjetno pa je, če boste sede pojedli cel kup sladkih priboljškov, ki jih kasneje ne boste primerno pokurili.

Sedenje za mizo v pisarni popestrite z različnimi gibalnimi vajami, ki jih lahko najdete tudi na spletu.

Napenjanje je torej zlasti posledica slabih prehranjevalnih navad in ne nazadnje neaktivnega življenja. Uživajte pestro in zdravo hrano ter se primerno gibajte. Na ta način boste od sebe najučinkoviteje odgnali napenjanje.

Ledvični pas

Ledvični pas

Za zdravje ledvic v veliki meri lahko poskrbimo tudi z nošenjem kakovostnega ledvenega pasu. Ta ledvicam nudi dodatno varnost, prav tako tudi drugim telesnim organom. Daje odlično podporo spodnjemu delu hrbta.

Objave iz iste kategorije: