Dom

Kamen v stanovanju

kamen v stanovanjuKamen je naravni material, ki ga človek uporablja pri gradnji že od pamtiveka. Z načini obdelave surovega kamna, kot jih poznamo danes, lahko prav ta trdna snov naredi vaš dom res privlačen, eleganten in predvsem zelo inovativen. Stopite iz povprečja in si privoščite kamen v stanovanju.
Kamen je mogoče uporabiti v različnih prostorih stanovanja; v hodniku, dnevni sobi, spalnici, kuhinji, jedilnici, kopalnici … Obdelan kamen, ki krasi vaše stanovanje, se izkaže za zelo uporabnega, trdnega in hkrati zanimivega.

Na prvi pogled hladen kamen, lahko s pravo obdelavo, ki jo preskrbi dobro kamnoseštvo, na primer s peskanjem ali krtačenjem, daje prostoru občutek topline. Zato lahko kamen zagotovo uporabite na stopnišču ali kot talno oblogo v različnih prostorih; pri tem je izvrstno predvsem to, da je montaža kamnite talne obloge možna tudi v kombinaciji s talnim ogrevanjem. Ali ste vedeli, da lahko kamen uporabite tudi kot stensko oblogo? Na ta način lahko estetsko poudarite prav določen del prostora. Neverjetno je, kako kamen popestri prostor, na primer ob kaminu in to celo takrat, ko ogenj v kaminu ne žari. Kamen resnično doda temu delu prostora poseben čar.

Police so še en del stanovanja, ki ga lahko oblečete v kamen in tako notranjosti še na ta način dodate estetsko vrednost. Police so lahko s pomočjo kamna povsem nevpadljive, lahko pa jih barvno uskladite z ostalimi materiali v prostoru. Kamnite police poleg privlačnosti prinesejo stanovanju tudi veliko funkcionalnosti.

Kamen je kot trpežen material nepogrešljiv pri pultih, ki jih imate v kopalnicah in v kuhinjah, odličen je tudi za šanke, ki ločujejo vašo jedilnico od kuhinje. Obdelava kamnov je že tako napredovala, da lahko polega tega, da izbirate med različnimi materiali, izbirate tudi med različnimi barvami, oblikami in izgledom. Dobite lahko točno tisto, kar si zamislite in tako zanesljivo doprinesete k dovršenosti vašega stanovanja.

Že omenjene kopalnice, so tudi stanovanjski prostor, kamor se kamen prav lepo poda. Včasih so imeli v kamen oblečene kopalnice le kronane glave. Danes si lahko tako kopalnico privoščite tudi vi. V kopalnici imate lahko tudi kamniti tuš oziroma kad, ki ju določeni obdelovalci kamnov naredijo po vaši meri oziroma pa vaših željah.
Prednosti uporabe kamna v vašem domu so zagotovo vzdržljivost materiala in predvsem enostavno vzdrževanje in čiščenje. Prav zaradi teh lastnosti in pestre izbire barv, oblik in obdelave, je ta neklasičen material vedno bolj priljubljen. Stanovanje lahko skoraj v celoti opremite s kamnom. Možnosti uporabe kamna so tako rekoč neskončne. Le nekaj idej potrebujete in vaš dom bo pridobil na razkošnosti in brezčasnosti.

Objave iz iste kategorije: