Zdravje

Ledvice so povezane s plodnostjo in ustvarjalnostjo

Ledvice veljajo za organ pomlajevanja, dobrega počutja in prenove. Povezana so s plodnostjo in ustvarjalnostjo. Ravno zato je še toliko pomembnejši dovolj dober biopotencial ledvic – za naše počutje in zdravje celotnega telesa. Po tradicionalni kitajski medicini je neplodnost ženske ali moškega vedno povezana z manjkom ledvične energije. Za uspešno zanositev in nosečnost je torej potrebno krepiti tudi tovrstni organ.

Če želimo ledvice energijsko dobro okrepiti, moramo vedeti, kaj jim lahko škodi. Tovrstni organ ne mara sladkorja, ne prenese mraza, ljubi toploto ter nujno potrebuje vodo. Slednja mora biti topla, lahko je tudi vroča; imeti mora vsaj telesno temperaturo. Glede na vse omenjeno lahko pri energijski krepitvi tega telesnega organa učinkovito pomaga vsakodnevno pitje tople vode, ne nazadnje pa tudi ledvični pas.

Toplo vodo za boljša ledvice pijte po požirkih

Skozi dan je že na sploh zelo dobro piti veliko vode. Za ledvica je najboljša topla voda, ki se jo pije po požirkih. Med peto in sedmo uro popoldne pa si je priporočljivo pripraviti napitek iz vode, limone ter malce soli. Takšen napitek namreč direktno podkrepi biopotencial ledvic. Suhim osebam se pitje tople vode z limono zjutraj odsvetuje. Zanje je bolje, da si v jutranjem času postrežejo le s kozarcem tople vode. Šele v popoldne naj vodi dodajo limono ter sol.

Kozarec tople vode
Za ledvica je najboljša topla voda, ki pa jo pijte po požirkih

Seveda pa je treba omenjeni organ dobro podkrepiti tudi s pravilno izbrano prehrano. Najboljša zelenjava za krepitev je temnolistnata, na primer špinača, blitva. Odlična izbira so tudi beluši, zelena, čičerika, črni fižol, kislo zelje, brokoli, kostanj, črni sezam, bučna semena, lan. Zaužita hrana in pijača ne smeta biti preveč mrzli. Presna hrana se v času zime odsvetuje.

6 prednosti nošenja ledvičnega pasu

Za zdravje ledvic v veliki meri lahko poskrbimo tudi z nošenjem kakovostnega ledvenega pasu. Ta ledvicam nudi dodatno varnost, prav tako tudi drugim telesnim organom. Daje odlično podporo spodnjemu delu hrbta.

YouTube video
Video: Kaj lahko storim, da bodo moje ledvice zdrave?

Prav tako pas za ledvice ohranja pravilno držo, učinkovito ščiti pred mrazom in vetrom, nudi preventivo pred obolenjem ledvic. Odlična novica je tudi ta, da nas ledvični pas ne obremenjuje in ne ovira niti med vožnjo. Na takšen medicinski pripomoček pa zlasti prisegajo motokrosisti.

Objave iz iste kategorije: