Lepota in moda

Lep zvezdniški nasmeh z beljenjem zob

Za lep nasmeh moramo skrbeti vsak dan. Primerna ustna higiena, izogibanje sladkorju in kavi in redni obiski zobozdravnika so ključni za zdrave dlesni in zobe. V primeru, da si slednji zdravi, vendar jih želite imeti bolj bele in sijoče, razmislite o beljenju. Ta postopek lahko opravite v udobju svojega doma z izdelki iz drogerij, a vam to odsvetujemo. Pri nepravilni rabi izdelkov za beljenje, lahko resno poškodujete sklenino in zadevo še poslabšate. Izvedbo tako zaupajte raje strokovnjaku, ki bo ohranil sklenino in poskrbel za vaš lep nasmeh.

Prelepi beli zobje

Beljenje zob je standardna praksa za doseganje prelepega belega zvezdniškega nasmeha. Preden se samostojno odločite za ta postopek, je dobro, da se posvetujete z zobozdravnikom. Slednji bo pregledal obstoječe stanje in presodil ali si lahko dejansko privoščite beljenje. Nekateri načini beljenja so bolj invazivni in so manj primerni za ljudi z občutljivimi zobmi. Prav tako vsi postopki ne delujejo na vseh ljudeh. Intenzivnost beljenja je odvisna od stopnje obarvanosti. Bolj obarvani zobje potrebujejo več časa za povrnitev v prvotno stanje beline.

YouTube video

Strokovna izvedba v ordinaciji

V ordinaciji zobozdravnik odstrani tudi globlja zabarvanja sklenine. Zaradi strokovne izvedbe postopka, ne pride do stanjšanja ali poškodb sklenine. Zobozdravnik namesti posebno zaščito okoli dlesni, nato pa na površino sklenine nanese hidrogen peroksid in nanj posveti s posebnimi lučmi. Slednje pripomorejo k pospeševanju sproščanja kisika in k globljem prodiranju mase v obarvane dele. Obstaja tudi različica s posebnim belilnim gelom, kjer gel deluje le 15 minut, nato pa ga speremo in ponovimo postopek, dokler zobje niso povsem beli.

Beljenje doma pod nadzorom zobozdravnika

Beljenje lahko opravite tudi doma. Pred tem se posvetujte z zobozdravnikom, ki bo odvzel odtis vašega ugriza in izdelal plastični nosilec, ki se bo popolnoma prilegal vašim dlesnim. Tesen stik med nosilcem in zobmi bo poskrbel za boljšo učinkovitost snovi. Na nosilec boste tako nanesli nizko koncentracijo peroksida, ki ga boste pustili v ustih nekaj ur dnevno. Rezultati mešanice bodo vidni v približno desetih dneh.

Krema proti gubam nam pomaga zgladiti gube na koži. Več informacij v članku.

Objave iz iste kategorije: