Dom

Lepe in funkcionalne RTV omarice

Pri opremljanju dnevne sobe ne smete pozabiti na nakup ustreznih RTV omaric. Dandanes to ni le kos pohištva, na katerega lahko postavite televizor. V tem prostoru ima tudi pomembno dekorativno vlogo, zato je vanj vredno vlagati iz več razlogov. Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri televizijskih mizic, da bodo praktične in hkrati res lepe?

Izbira prave velikosti RTV omarice 

TV mizice, komode, omarice… Pravzaprav so vsi ti kosi pohištva primerni za avdiovizualno opremo, vendar že samo ime pove, da se lahko med seboj precej razlikujejo po velikosti. Velikost ima ključno vlogo, zlasti v majhnih dnevnih sobah, kjer lahko prevelik kos pohištva močno ovira gibanje po notranjosti. Zato morate pri izbiri pohištva razmisliti, ali bo le to primerno za velikost notranjosti in ali bo v njej vizualno delovalo.

Tv omarice se razlikujejo po velikosti.

Praktične RTV omare ali funkcionalnost ni nič manj pomembna

TV omarice niso le dekorativni elementi, ki bi zahtevali, da na njih postavite televizor. Če izberemo pravi model, bodo služile tudi za shranjevanje drobnarij. V številnih dnevnih sobah je tak prostor preprosto potreben, četudi le za odlaganje rezervnih kablov, plošč ali otroških igrač. Zato je treba paziti, da ima takšna omarica praktične predale ali po možnosti globoke police, ki nam bodo omogočile udobno shranjevanje takšnih predmetov.

YouTube video

Elegantne televizijske mizice

Prav tako ne smemo pozabiti na njihov ustrezen videz. Dnevna soba je seveda reprezentativen prostor, zato ima videz posameznih kosov pohištva v tem primeru tako pomembno vlogo. Na splošno je priporočljivo, da so televizijske mizice skladne s slogom notranjosti, tako da se dobro vklapljajo v celoto. Seveda lahko poskusite tudi z eklekticizmom, tj. mešanjem različnih slogov, vendar morate v tem primeru pokazati res dober okus in občutljivost. Bistvo je, da je celotna stvar vizualno videti res dobro.

RTV omarice so elementi, ki preprosto ne smejo manjkati v vaši dnevni sobi. Vendar pa je treba paziti ne le na videz takšnega pohištva, temveč tudi na njegovo praktičnost in velikost. Vse to zato, da se čim bolje prilega celotni notranjosti in jo dobro dopolnjuje.

Objave iz iste kategorije: