Dom

Na trgu je na voljo več različnih vrst kosilnic

Kosilnice so eno najpomembnejših orodij za vzdrževanje najboljšega videza trate. Ne glede na to, ali imate majhno ali veliko travnato površino, lahko kosilnica bistveno pripomore k urejenemu videzu vašega dvorišča. Kosilnice so na voljo v različnih velikostih in slogih, ki ustrezajo vsem potrebam, na voljo pa je tudi veliko različnih vrst rezil. Ker je na voljo toliko možnosti, je težko vedeti, katera kosilnica je prava za vas. Tukaj je nekaj informacij, ki vam bodo pomagale izbrati najboljšo kosilnico za vaše potrebe.

Najpogostejša vrsta je vrtna kosilnica na bencinski pogon. Te kosilnice imajo običajno dvotaktni ali štiritaktni motor in kot vir goriva uporabljajo bencin. Druge vrste kosilnic so akumulatorske, električne in ročne kosilnice.

Če imate majhno trato, morda ne potrebujete velike ali zmogljive kosilnice.

Akumulatorske kosilnice poganja akumulatorska baterija. Te kosilnice postajajo vse bolj priljubljene, saj so okolju prijaznejše od kosilnic na bencinski pogon. Električne kosilnice prav tako poganja elektrika, vendar morajo biti med uporabo priključene v vtičnico. Ročne kosilnice so najosnovnejša vrsta kosilnic. Za njihovo delovanje ni potreben noben vir energije, razen lastne moči uporabnika.

Električne kosilnice postajajo vse bolj priljubljene zaradi preproste uporabe in odsotnosti emisij. Električne kosilnice poganja baterija ali podaljšek, priključen v vtičnico. Če imate majhno dvorišče, je lahko ročna kosilnica vse, kar potrebujete.

Pri izbiri kosilnice je treba upoštevati velikost travnika in vrsto trave. Kosilnice na bencinski pogon so najboljše za velika dvorišča z gosto travo. Električne kosilnice so primernejše za majhna dvorišča ali dvorišča z občutljivo travo. Če niste prepričani, katera vrsta kosilnice je najboljša za vas, se posvetujte s strokovnjakom v lokalni trgovini za domačo opremo.

YouTube video

Če uporabljate bencinsko kosilnico, lahko za njeno nemoteno delovanje poskrbite z nekaj ukrepi. Najprej pred vsako uporabo preverite raven olja. Kosilnica mora imeti merilno palico za olje, ki jo lahko preverite. Če je raven olja nizka, ga dolijte, dokler ne doseže polne črte. Drugič, preverite, ali je vžigalna svečka v dobrem stanju. Umazana ali zamaščena vžigalna svečka lahko povzroči slabo delovanje kosilnice. Če je vžigalna svečka videti umazana, jo očistite z žično krtačo. Če je poškodovana, jo zamenjajte. Tretjič, poskrbite, da bo zračni filter čist. Zamašen zračni filter omejuje pretok zraka in zmanjšuje moč motorja. četrtič, redno ostrite rezila. Ostra rezila zagotavljajo čistejšo košnjo in bolj zdravo trato. Petič, ne dovolite, da se pod kosilnico nabere trava. Trava, ki se pusti, da zgnije, lahko poškoduje kosilnico in povzroči rjavenje. Nazadnje, vsakih nekaj mesecev zamenjajte bencin. Star bencin lahko poškoduje motor in povzroči težave pri zagonu.

Z upoštevanjem teh preprostih nasvetov lahko bencinsko kosilnico ohranite v pogonu več let.

Objave iz iste kategorije: