Zdravje

Nad celulit z vadbo!

Celulit je nočna mora skoraj vsake ženske in ena izmed najbolj osovraženih besed v ženskem slovarju. Nastane najpogosteje na nogah in zadnjici, lahko pa ga najdemo tudi na trebuhu ali celo rokah. Izgleda kot pomarančna koža, ki se zaradi neravnin ne sveti in ni gladka. Celulit tvorijo podkožne maščobne celice in če je teh preveč in so napihnjene, se pokažejo skozi zgornje plasti kože. Zato je pri odpravljanju celulita najboljša in najbolj učinkovita ravno telovadba, ki pospeši prekrvavitev tkiva in odpravlja odvečne maščobne celice in tako pomaga pri izgledu kože.

Pri telovadbi je pomembno, da se jo pravilno izvaja in da vaje segrejejo mišice, hkrati pa je potrebno omejiti tudi vnos nezdrave hrane. Pri prehrani se je dobro omejiti na bolj zdravo prehrano, po možnosti z visoko vsebnostjo antioksidantov, ki so pomemben dejavnik pri obnavljanju celic. Piti je potrebno veliko tekočin, najbolje vode.

Celulit največkrat povezujemo z dednostjo, prekomerno telesno težo, staranjem in hormoni. Vendar pa imajo celulit tudi »suhice«, zato to ne sme biti izgovor. Potrebna je predvsem sprememba življenjskega stila, več gibanja in manj stresa.

Z gibanjem in telovadbo se bomo boljše počutili, iz telesa pa se bodo med vadbo izločili tudi strupi in druge škodljive snovi. Poleg izgube teže, se bo tudi izgled celulita izboljšal, da ta ne bo več tako viden. Če vadbo kombiniramo z masažo bo učinek še boljši in hitreje opazen. Ker je na trgu veliko krem in mazil proti celulitu, je težko izbrati med njimi. Vse pa v končni fazi delujejo na enakem principu – povečanju prekrvavitve tkiva. Zato po nanosu čutimo vročico v namazanem predelu in nam koža lahko tudi trenutno pordeči.

Celulit je res trdovraten problem in se z njim srečuje vedno več žensk, pa tudi nekaj moških. Kako zelo se ga želite rešiti pa je odvisno od vas samih. Boste začeli reševati to težavo že danes?

Objave iz iste kategorije: