Dom

Naj bo spalnica vaša oaza sprostitve

Vedno hitrejši življenski slog, nenehni pritiski in stres v službi in naporna skrb za družino imajo lahko slabe posledice za naše zdravje. To še posebej velja v primeru, da se ne znamo sprostiti in si vzeti časa zase. Pri sprostitvi ima zelo pomembno vlogo tudi okolje, v katerem živimo in delamo, zato je dobro, da si ga opremimo tako, da nam je všeč in se v njem dobro počutimo.

Na žalost na okolje, v katerem preživimo večji del dneva, to je naša pisarna, pogosto nimamo vpliva. Odvisni smo od dobre volje svojega šefa in koliko je le-ta pripravljen vlagati v dobro počutje svojih zaposlenih.

Več svobode pa imamo doma. Tam je še posebej pomemben en prostor – to je spalnica. Čeprav se pogosto tega ne zavedamo, ampak spalnica je prostor, v katerem večina izmed nas preživi pomemben del dneva – če je sreča, v njej spimo vsaj 8 ur na dan, kar predstavlja tretjino dneva, če pa prištejemo še kakšno uro pred spanjem in del jutra, ko se urejamo v spalnici, pa vidimo, da v tem prostoru preživimo več časa kot kjerkoli drugje.

Prav to je razlog, zakaj si moramo spalnico opremiti tako, da se bomo v njej počutili dobro in nam bo omogočala, da se v njej sprostimo in odpočijemo. Posebej pomembno je, da izberemo barve, ki so nam všeč – nekateri imamo raje svetle prostore, zato izberemo svetlo pohištvo, ki prostor navidezno poveča in ga naredi bolj zračnega. Spet drugi imajo raje bolj intimno vzdušje v spalnici, ki ga lahko ustvarimo s temnejšimi odtenki pohištva.

Pri opremljanju spalnice ne smemo pozabiti na kakovostno vzmetnico, ki lahko ključno prispeva k kvaliteti našega spanca. Poleg tega ne smemo zanemariti tudi pametne razporeditve prostora za shranjevanje, saj bodo urejene in pospravljene stvari prav tako pozitivno vplivale na naše počutje.

Objave iz iste kategorije: