Naj bo spalnica vaša oaza sprostitve

Vedno hitrejši življenski slog, nenehni pritiski in stres v službi in naporna skrb za družino imajo lahko slabe posledice za naše zdravje. To še posebej velja v primeru, da se ne znamo sprostiti in si vzeti časa zase. Pri sprostitvi ima zelo pomembno vlogo tudi okolje, v katerem živimo in delamo, zato je dobro, da si ga opremimo tako, da nam je všeč in se v njem dobro počutimo.

Na žalost na okolje, v katerem preživimo večji del dneva, to je naša pisarna, pogosto nimamo vpliva. Odvisni smo od dobre volje svojega šefa in koliko je le-ta pripravljen vlagati v dobro počutje svojih zaposlenih.

Več svobode pa imamo doma. Tam je še posebej pomemben en prostor – to je spalnica. Čeprav se pogosto tega ne zavedamo, ampak spalnica je prostor, v katerem večina izmed nas preživi pomemben del dneva – če je sreča, v njej spimo vsaj 8 ur na dan, kar predstavlja tretjino dneva, če pa prištejemo še kakšno uro pred spanjem in del jutra, ko se urejamo v spalnici, pa vidimo, da v tem prostoru preživimo več časa kot kjerkoli drugje.

Prav to je razlog, zakaj si moramo spalnico opremiti tako, da se bomo v njej počutili dobro in nam bo omogočala, da se v njej sprostimo in odpočijemo. Posebej pomembno je, da izberemo barve, ki so nam všeč – nekateri imamo raje svetle prostore, zato izberemo svetlo pohištvo, ki prostor navidezno poveča in ga naredi bolj zračnega. Spet drugi imajo raje bolj intimno vzdušje v spalnici, ki ga lahko ustvarimo s temnejšimi odtenki pohištva.

Pri opremljanju spalnice ne smemo pozabiti na kakovostno vzmetnico, ki lahko ključno prispeva k kvaliteti našega spanca. Poleg tega ne smemo zanemariti tudi pametne razporeditve prostora za shranjevanje, saj bodo urejene in pospravljene stvari prav tako pozitivno vplivale na naše počutje.

Similar Posts: