Naj starost za nas ne predstavlja ovir

Če želimo, da bo naša starost lepa, moramo vsekakor tudi sami nekaj narediti za to. Potrebno je misliti tudi na finance, ki jih bomo zagotovo v tem obdobju prav tako potrebovali. Pri tem se moramo zavedati tudi tega, da obvezno pokojninsko zavarovanje verjetno ne bo povsem zadostovalo za naše potrebe. Rešitev je seveda več, najbolj primerna pa je zagotovo ta, ki se imenuje prostovoljno pokojninsko zavarovanje.

Če nam tovrstna oblika zavarovanja še ni znana in bi se radi z njo soočili, potem je najbolje, da vstopimo v stik s strokovnjaki, ki imajo na tem področju številna znanja ter izkušnje in nam bodo ravno zaradi tega znali izjemno dobro svetovati.

Spremljajo nas seveda številna vprašanja

Ko se sestanemo z nekom, ker nas zanima prostovoljno pokojninsko zavarovanje, je dobro imeti že vnaprej zastavljena vprašanja, da se bomo potem lahko lažje odločili za tovrstno obliko zavarovanja. Pre tem nas bo zagotovo zanimalo tudi, kdaj se začne izplačevati dodatna pokojnina, ki je posledica dodatnega pokojninskega zavarovanja. Strokovnjaki nam bodo povedali, da se dodatna pokojnina začne izplačevati ob upokojitvi zavarovanca, vendar pa nikakor ne pred 60. letom njegove starosti posameznega zavarovanca. Med najpogostejšimi vprašanji, ki jih ljudje postavljajo na to temo, je tudi vprašanje, iz katerih sredstev se izplačuje dodatna pokojnina.

Odgovor je seveda sila enostaven. Izplačuje se torej iz sredstev, ki jih vsak zavarovanec postopoma privarčuje s prostovoljnim pokojninskim zavarovanjem in so zbrana na njegovem osebnem pokojninskem računu. Pogosto pa nas seveda zanima tudi, kakšno obliko dodatne pokojnine lahko izberemo. Lahko se izbira med doživljenjsko dodatno pokojnino in doživljenjsko dodatno pokojnino, ki je zajamčena z dobo izplačevanja. In nenazadnje nas neredko zanima, kako je v resnici z dedovanjem pri dodatni pokojnini. Pri doživljenjski dodatni pokojnini v primeru smrti prejemnika med izplačevanjem dodatne pokojnine ni dedovanja. Pri doživljenjski dodatni pokojnini z zajamčeno dobo izplačevanja pa v primeru smrti je dedovanje.

Prostovoljno pokojninsko zavarovanje se torej vsekakor izplača

Konec koncev je prostovoljno dodatno zavarovanje za pokojnino oblika, ki se vsekakor izplača. Čeprav smo ljudje vedno bolj skeptični in v dvomih, je to še vedno povsem varna naložba v varno prihodnost.

Similar Posts: