Zdravje

Najboljša hrana za pasje mladičke

Skrb za pasjega mladička od nas v resnici ne zahteva veliko. Je pa res, da si moramo vzeti veliko časa, da omogočimo primerno količino gibanja, socializacije z drugimi psmi in ljudmi ter kakovostno prehrano. Primerna in zdrava hrana za pse vsebuje veliko količino mesa. V njej pa se tudi nahajajo zelenjava, sadeži in drugi ključni elementi, ki jih mlad pes potrebuje za zdravo rast, gibanje in dobro počutje. Tako bo zrasel v veselega, močnega in lepega psa, saj bo imel na voljo vrhunsko hrano v obliki konzerv, briketov in prehranskih dodatkov, katere najbolj potrebuje.

Zdrava hrana za pse mladiče

Pasji mladiči imajo posebne zahteve, kar se tiče prehrane. Res je, da ne bodo imeli nič proti, če jim kupujemo kakovostno hrano za odrasle pse, vendar to ni priporočeno. Pes v svojih zgodnjih letih hitro raste, zato potrebuje primerno količino določenih mineralov, vitaminov in drugih elementov, ki jih je mogoče zaslediti samo v zdravi hrani za pse, ki je namenjena za mladiče.

Zdrava hrana za pse mladiče z veliko proteinov in maščobe
Paji mladički potrebujejo zdravo hrano za pse, ki je namenjena samo za njih, ker rabijo za svojo rast veliko količino določenih mineralov, vitaminov A in D, proteinov in maščobe.

Pasji mladiči potrebujejo veliko količino proteinov in maščobe. S tem je poskrbljeno, da bodo razvili močne mišice ter imeli veliko energije. Razvoj močnega imunskega sistema pa je tudi ključen, saj bodo kužki veliko bolj odporni na razne bolezni, vnetja in druge težave, ki lahko otežijo življenje mladim psom.

Hladno stiskani briketi in konzerve

Večina psov na svetu nima priložnost uživati hladno stiskane prehrane od začetka življenja. Še dandanes je zelo popularna generična hrana v obliki briketov in konzerv, ki se pridobiva s procesom ekstrudiranja. To pomeni, da se skuha pri zelo visokih temperaturah, kar ji uniči okus in močno zmanjša hranilne vrednosti. Zato različni proizvajalci dodajo umetne ojačevalce okusa, umetne minerale in druge elemente v hrano, kar jo naredi neprimerno za dolgotrajno hranjenje psov.

Kakovostna in zdrava hrana za pse, ki je hladno stiskana pa se pripravi pri zelo nizkih temperaturah. Tako ne izgubi mineralov in drugih ključnih elementov. Obenem pa obdrži okus in naravno aromo, zaradi česar jo psi vseh starosti in pasem obožujejo. Za pse mladiče se vedno priporoča hranjenje s hladno stiskano hrano ali pa tudi s hrano z oznako BARF.

Surova prehrana po postopku BARF

Psi so potomci volkov. Zato potrebujejo velik delež mesa v svoji prehrani. Ponudimo jim ga lahko preko BARF konzerv z mesom, ki vsebujejo visok delež surovega mesa. Za dodatek pa lahko v hrano zmešamo številne naravne prehranske dodatke za pse v obliki kalcija, glukozamina, morskih alg, lososovega olja ipd. Prehranski dodatki za mladiče so vedno priporočeni, saj podpirajo razvoj imunskega sistema psa, kot tudi kosti, zob, mišic in drugih delov telesa. 

YouTube video
Vodnik za hranjenje mladičev s surovo hrano

Pomembno je omeniti, da sta za pasje mladiče zelo pomembna vitamina A in D. Vitamin A pa je ključen za razvoj zdravega vida, zdrave kože in dlake. Vitamin D pa pomaga pri integraciji kalcija v kosti, zato podpira zdrav razvoj telesa na več načinov. Vedno je priporočljivo kupiti vitamine in minerale ter druge dodatke za našega psa v obliki kakovostne dodatne prehrane za pse, saj vsebuje tudi številne previtamine in elemente, ki omogočajo boljšo absorpcijo v pasje telo.

Objave iz iste kategorije: