Dom

Nova služba v tujini in oddaja stanovanja

Odprem Facebook in prav prva objava se mi na telefonu pokaže od moje bližnje prijateljice. Piše: »oddam stanovanje Maribor« in ni mi bilo nič jasno. V stanovanje se je preselila pred komaj dobrim letom. Veliko časa, energije in denarja je potrebovala za njegovo obnovo in sedaj ga oddaja. Res sem bila presenečena. A kmalu sem na objavo pozabila. Nato pa me čez nekaj dni preseneti prijateljičin klic.

Takrat sem se ponovno spomnila na objavo, saj sem jo kasneje pozabila vprašati za kaj gre. Prijateljica je po telefonu zvenela prav navdušeno. Dobila je namreč izvrstno ponudbo za delo na Novi Zelandiji. Ostala sem kar brez besed. To pa je bilo presenečenje. In kmalu mi je postalo jasno, zakaj oddaja stanovanje v Mariboru. Rekla sem ji, da sem videla njen oglas »oddam stanovanje Maribor«, a sem jo pozabila vprašati.

Prav zato me je klicala. Potrebovala je mojo pomoč. Da bo lahko šla na Novo Zelandijo, mora najprej stanovanje oddati v najem. Želela je, da nekdo skrbi za njeno stanovanje in še nekaj dodatnega denarja bo prejela od oddajanja. Seveda bom prijateljici naredila uslugo in bom tudi sama na družbenih omrežjih objavila oglas oddam stanovanje Maribor za ugodno ceno.

Objava oglasa na strani z nepremičninami

A po nekaj dneh prijateljica še vedno ni oddala stanovanja. Ponovno sva se pogovorili po telefonu in predlagala sem ji, da oglas objavi na kakšni spletni strani z nepremičninami. Tako je tudi storila. Pripravila je dober oglas z lepimi fotografijami stanovanja in ga objavila na strani, ki se ukvarja z oddajanjem in prodajanjem nepremičnin.

Prejela je kar nekaj klicev in kar nekaj ljudi si je ogledalo njeno stanovanje. Že po dobrem tednu je imela izbranega najemnika. Kmalu sta se dogovorila tudi za ceno najema in podpisala enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja. Pri sestavi pogodbe jima je pomagalo nepremičninsko podjetje (www.c21.si).

Podaljšanje pogodbe z najemnikom

Že čez kakšen mesec sem prejela razglednico iz Nove Zelandije. Na družbenih omrežjih pa je delila cel kup fotografij in videoposnetkov. Imela je srečo. Ponudili so jih super službo z dobro plačo. Čez leto dni, je pogodbo s podjetjem iz Nove Zelandije podaljšala, prav tako pa tudi z najemnikom, ki se je za stanovanje odločil preko oglasa »oddam stanovanje Maribor«.

Objave iz iste kategorije: