Od kje izvira Karcher?

Karcher je nemška družinska firma, ki deluje že od leta 1935. Ustanovil jo je Alfred Karcher, ki se je najprej specializiral za oblikovanje in izdelavo industrijskih grelnih elementov. Po številnih ekspermentih je nastala talilna peč. V desetih letih je bilo prodanih 1200 kosov. Pet let kasneje pa je Alfred izumil še visokotlačno čistilno napravo, katere cilj je bil pomoč pri čiščenju tako za gospodinjsko kot tudi za industrijsko rabo.

Od takrat naprej je Karcher vodilni proizvajalec visokotlačnih čistilnih naprav na svetu. V vseh naslednjih letih se je proizvodnja seveda razširila in sedaj nam nudijo bogat izbor izdelkov za čiščenje: detergente, pometače, parni čistilce, suhe in mokro-suhe sesalnike, naprave za čiščenje vode, metle na baterijski pogon, pralnice vozil in tudi sisteme za recikliranje odpadne vode. Ponujajo tudi črpalne in napajalne sisteme.

Zanimivo je, da je bila prvotna barva njihovih izdelkov modra, šele kasneje pa so je spremenili v danes nam vsem poznano rumeno barvo.

V veliko državah (Irska, Velika Britanija, Združene države Amerike, Francija, Poljska, Rusija, Mehika in Nemčija) se zdaj ime Karcher uporablja kot sopomenka za visokotlačne čistilne naprave in sisteme. V Franciji je nastala celo kontroverzna izpeljanka, ki je nastala zaradi izjave politika Sarkozyja, da bi bilo treba s Karcherjem očistiti in ”sprati stran” vse zločince in druge izobčence.

Njihovi produkti se v današnjem času prodajajo v več kot 160 državah in ima približno 100 hčerinskih družb po vsem svetu. Tako so na voljo zasebnim uporabnikom kot tudi komercialni in industrijski rabi.

Zaradi svoje prepoznavnosti pa Karcher sponzorira več kot 90 projektov za čiščenje mednarodno pomembnih stavb in kipov, bil pa je glavni dobavitelj za čiščenje opreme na olimpijskih igrah.

Do leta 2014 so ustvarili že skoraj tri milijarde dobička, po svetu pa podjetje zaposluje več kot enajst tisoč ljudi. Prodali so že več kot dvanajst milijonov različnih naprav.

Similar Posts: