Tehnologija

Orbitalno varjenje za boljše rezultate

Enega od najboljših načinov varjenja vsekakor predstavlja orbitalno varjenje. Gre za izjemno učinkovit postopek, ki zagotavlja visoko kakovost zvarjenega spoja brez kakršnih koli udrtin ali izboklin. Prav zato se vedno bolj pogosto uporablja v industriji, kjer je pomembna preciznost in brezhibnost zvarjenih delov. S pomočjo naprave za takšno vrsto varjenja lahko učinkovito izboljšate svoje proizvode, zato se vam zagotovo splača razmisliti o nakupu in implementaciji v svoj proizvodni proces!

TIG postopki za orbitalno varjenje

Orbitalno varjenje je visokokakovosten in mikroprocesorsko programiran postopek, ki omogoča izredno natančnost in manj možnosti za nastajanje morebitnih napak in odstopanj pri varnilnih spojih oziroma zvarih. Takšno varjenje se izvaja s pomočjo pulznega varilnega toka in je osnovano na TIG postopku brez ali z dodajanjem materiala, poleg tega pa lahko na tak način varimo tudi plazemsko.

Na tak način je možno variti tako debelostenske kot tankostenske cevi, brez težav pa lahko skupaj zvarimo tako dve cevi kot tudi cev in koleno cevi ali cev in prirobnico. Prav tako pa je mogoče na tak način brez težav zvariti tudi izredno majhne premere ali zelo ozke reže. V ta namen je treba uporabiti precizno visokotehnološko napravo oziroma varilni izvor, ki je sestavljen iz različnih premišljeno zasnovanih delov. Vsak od teh delov je namenjen drugi vrsti oziroma načinu varjenja, kar omogoča pestre možnosti uporabe.

Prednosti, ki prinašajo odlične rezultate

Tako kot je pomembna izbira čim boljšega tehnološkega postopka, je enako pomembna tudi kakovost naprave, s katero bomo postopek izvajali. Oboje namreč vpliva na rezultat končnega izdelka. Če želimo nekaj čim boljše zvariti, se nam splača uporabiti orbitalni način, ki prinaša najboljše rezultate. Pri tem pa je vsekakor pomembno tudi, kakšno napravo uporabimo za varjenje.

Naprava mora namreč omogočati avtomatizirano programiranje varjenja, saj to zmanjša možnost napak, za katere je največkrat odgovoren človeški faktor. Skorajda popolna avtomatizacija omogoča natančno izdelavo zvarov brez napak, kar je pri proizvodnji izrednega pomena. Sodobni stroji za varjenje od varilca zahtevajo le vnos podatkov o debelini ii premeru materiala, nadaljnji proces pa je mikroprocesorsko voden in popolnoma avtomatiziran. Upravljanje s takšno napravo je torej čisto preprosto, rezultati pa naravnost izjemni!

Objave iz iste kategorije: