Dom

Otroški vozički za dvojčke

Otroški vozički za dvojčke so obvezna oprema za tiste starše, ki so ponosni na kar dva malčka hkrati. Takšni vozički omogočajo, da se lahko mirno sprehajamo z obema, ne da bi morali enega pustiti doma, ali pa da bi morali za sprehod uporabiti dva vozička. Otroški vozički za dvojčke so vsekakor prava izbira, saj nudijo veliko prednosti v primerjavi z alternativami, ki jih sicer ni veliko.

vozički za dvojčke

Res je, da so otroški vozički za dvojčke večji od običajnih vozičkov, a en voziček za dvojčke zasede veliko manj prostora kot dva običajna vozička, zato je bolj smiselno uporabljati le en voziček z dvema sedežema, namesto dveh različnih vozičkov. To velja še posebej za tiste družine, ki veliko potujejo oziroma nasploh pohajkujejo okoli. Mobilnost vozičkov je za marsikaterega starša velika nevšečnost, zato je voziček za dvojčke vsekakor bolj dobrodošla možnost, kot dva vozička, ki bi verjetno tako ali tako presegla dimenzije prtljažnega prostora avtomobila.

Nadalje so otroški vozički za dvojčke na voljo v različnih izvedbah, predvsem pa ločimo dve: pri eni se dvojčka vozita vzporedno, pri drugi pa zaporedno. Ti dve izvedbi se med seboj v glavnih lastnostih niti ne razlikujeta, seveda pa so različne dimenzije – vzporedna različica je nekoliko širša, medtem ko je zaporedna daljša. Bolj pomembno je, da se znotraj teh dveh kategorij odločimo za pravi voziček.

Voziček naj v prvi vrsti poskrbi, da bo vožnja v njem varna, udobna in prijetna, šele potem pa gledamo na praktičnost in dimenzije. Otroški vozički za dvojčke pri tem niso nobena izjema, čeprav so nekoliko večjih dimenzij.

Objave iz iste kategorije: