Zdravje

Porcelanaste zobne luske so izjemno vsestranske

Ljudje veliko damo na svoj izgled. Nanj vsekakor vplivajo tudi naši zobje. Lahko smo povsem urejeni, vendar nam to kaj dosti ne pomaga, če naši zobje ne izgledajo tako, kot bi morali. Prav vsak si želi, da bi se lahko povsem brez zadržkov nasmehnil, kajneda? Sodobna tehnologija in nekaj poznavanja pa nam omogočata, da si lahko omogočimo že skorajda vse. Tudi lep nasmeh, ki nam ga v veliki meri omogočijo zobje. Ena od številnih rešitev so tudi zobne luske. Izjemno priljubljene so porcelanske zobne luske, za katere velja, da so izjemno vsestranske.

Kaj vse nam omogočajo?

Porcelanaste zobne luske nam lahko omogočijo poravnavo prenatrpanih ali pa morda štrlečih zob. Poleg tega se zanje odločamo tudi v primeru, če si želimo zapiranja presledkov med zobmi. V veliki meri pa se ljudje zanje odločajo tudi, kadar si želijo, da bi se barva njihovih zob posvetlila.

Zagotavljanje individualnega pristopa

Strokovnjaki so za nas pripravljeni storiti vse, da bi imeli ponovno tak izgled, kot si ga želimo. Predvsem pa je pomemben individualni pristop. Pri tem je tudi z naše strani potrebno, da sodelujemo z zobnim tehnikom. Ta je prisoten v prvi, vmesnih in tudi v zadnji fazi našega sodelovanja z njim. Že na začetku nam bo povedal, da imamo na razpolago več načinov izdelave lusk. Lahko se namreč odločamo med večplastnimi ali pa enoplastnimi luskami. Med seboj pa se zobne luske razlikujejo tudi po samemu načinu izdelave ter vrsti uporabljenega porcelana. Posledično zato prihaja tudi do različnih cen pri tovrstnih izdelavah.

YouTube video

Zakaj se najpogosteje odločamo zanje?

Kot smo že omenili, se za zobne luske najpogosteje odločamo, ker smo nadvse nezadovoljni s svojim nasmehom. Če bomo zobnega tehnika obiskali vsaj trikrat, si bomo lahko popravili velikost, obliko, barvo in tudi postavitev naših zob. Porcelanske zobne luske nekateri označujejo kot takojšnjo ortodontijo.

Poleg tege je pomembno vedeti tudi to, da zobne luske ponujajo nebolečo možnost do stalnega bolj belega in idealno oblikovanega nasmeha. Zobozdravnik nam jih tako lahko namesti na zobe preparacije zob ali pa z minimalno invazivnostjo. To je povsem odvisno od primera do primera. Končni rezultat pa so seveda zobje, ki smo si jih od nekdaj želeli. Težave z zobmi in lepim nasmehom so lahko velik del težav s samozavestjo osebe. V skrajnih primerih, se je potrebno na pomoč obrniti k strokovnjakom, ki se ukvarjajo s psihoterapijami. Pri tem vam lahko že nekaj pogovorov pomaga, najboljša odločitev pa bo verjetno individualna terapija, kjer samostojno komunicirate s terapevtom v živo ali preko spleta.

Objave iz iste kategorije: