Tehnologija

Poskrbite za varnost vaše spletne strani

Ima vaša spletna stran certifikat SSL? Če ste prvič slišali zanj, potem obstaja velika verjetnost, da temu ni tako. V tem primeru vam priporočamo, da si ga priskrbite. To je še posebej pomembno, če na spletni strani obdelujete osebne podatke vaših strank. SSL certifikat poskrbi za to, da do teh podatkov ne more nihče drug kot vi, kar je pri najbolj občutljivih osebnih podatkih vsekakor bistvenega pomena. Še danes torej preverite, ali ima vaša spletna stran SSL certifikat, če ga nima, pa ga čim prej naročite. Aktivira se ga lahko že v enem dnevu.

SSL certifikat za spletne trgovine

Če imate spletno trgovino, potem je SSL certifikat za vas enostavno nujen! Ne morete si privoščiti, da ga ne bi imeli, saj vaše stranke v obrazce v vaši spletni trgovini ne vnašajo le svojega imena, priimka in naslova, ampak tudi številke kreditnih in bančnih kartic ter druge podobne podatke. Verjetno bi si tudi vi kot spletni kupce želeli, da bi bili ti podatki varni pred hekerskimi vdori in zlorabami? To, ali določena spletna trgovina ali stran, uporablja SSL certifikat, lahko kupec preveri na zelo enostaven način.

YouTube video

V kolikor se začetek spletnega naslova url oziroma domene spletne trgovine ob obisku obarva zeleno, je to znak, da je nanjo nameščen ustrezen certifikat. Kupci se danes vedno bolj zavedajo pomena varovanja osebnih podatkov, zato v trgovinah, ki nimajo certifikata raje sploh ne kupujejo. Certifikat vam tako lahko prinese več kupcev oziroma več opravljenih spletnih nakupov v vaši trgovini.

Na voljo so različni certifikati

Velikokrat boste kje slišali, da mora imeti spletna stran SSL certifikat, zaradi česar marsikoga zmede, ko mu zastavijo vprašanje, kateri SSL certifikat potrebuje. Obstaja jih namreč več in med njimi vladajo določene razlike. Vsi zagotavljajo varno uporabo osebnih podatkov na spletni strani ali v spletni trgovini, a se razlikujejo glede na to, kakšna je stopnja te zaščite. Potrebna stopnja zaščite je odvisno od tega, za kakšno spletno stran gre in s kako občutljivimi podatki razpolaga.

Kateri certifikati obstajajo in kakšno stopnjo varnosti zagotavljajo, je zelo lepo razloženo na spletni strani infonet.hr, kjer lahko dobite vse potrebne informacije ter izbrani SSL certifikat tudi naročite.

Objave iz iste kategorije: