Lepota in moda

Pravilna nega tetovaže z dobro izbrano kremo

Ko je tetovaža na koži končana, se jo praviloma zaščiti s posebno folijo. Ta bi morala na tetoviranem mestu ostati vsaj en teden. Paziti je treba, da vanjo ne zaide voda. V takšnem primeru jo je potrebno odstraniti prej. Po odstranitvi folije ključno vlogo prevzame krema za nego tetovaže. 

Tudi sicer je treba po odstranitvi folije kožo dobro negovati. Vsaj trikrat na dan si je treba predel s tatujem ustrezno negovati. Umivati ga je treba z mlačno vodo, izjemno dobrodošla je uporaba intimnega mila. Nato sledi nega s kremo, ki je potrebna zlasti za pravilno celjenje tatuja. Osebe s tatuji pogosto posežejo po najrazličnejših kremah. A najbolje je vsekakor uporabiti kremo, ki je izdelana posebej za negovanje tatujev.

Nega tatuja z učinkovito kremo 

Pri nas na trgu so vam na voljo različne kreme za nego tatujev. A vsaka krema za nego tetovaže ni tako kakovostna, kot vam obljubljajo prodajalci oziroma proizvajalci. Če želite kupiti kakovostno kremo za nego tatuja, vam priporočamo nakup izdelka v specializirani prodajalni. V njej so vam na voljo preizkušeni izdelki, obenem vam strokovno podkovani prodajalci še dobro svetujejo. 

Učinkovita krema za nego tetovaže
Krema za nego tetovaže

A tudi še tako kakovostna krema za nego tetovaže vam ne bo kaj dosti koristila, če tatuja ne boste dobro skrili pred sončnimi žarki. Na to še posebej bodite pozorni v poletnem času. Tudi na sploh je najbolje, da tatu na začetku pred soncem varujete vsaj 1 mesec. Na trgu vam je na voljo tudi krema za sončenje za tatuje, ki jo boste uporabili vsaj en mesec po odstranitvi folije s tatuja. V tem času se namreč lahko že svobodneje izpostavljate tudi nekoliko močnejšim sončnim žarkom. Zaradi sonca se tatu lahko barvno spreminja in tudi bledi. A če ga boste dobro zaščitili z omenjeno kremo, vam zato ni treba skrbeti. 

Bio karitejevo maslo za nego tatuja 

Učinkovita krema za nego tetovaže je tudi bio karitejevo maslo. Takšna krema je zlasti dobrodošla po dobrih dveh mesecih, potem ko ste s tatuja odstranili zaščitno folijo.

YouTube video

Krema za nego tetovaže v obliki karitejevega masla ima sposobnost, da prodre globoko v kožo, jo zdravi, na površini pa ustvarja poseben zaščitni sloj. 

Objave iz iste kategorije: