Premagovanje stresa v službi

Vsi ga poznamo, ter vsi se z njim srečujemo. Nekateri ga doživljajo predvsem v službah, ki za nekega posameznika morda ni tako izrazit kot za drugega. Vsekakor ljudje, z veliko odgovornostjo, kot so denimo piloti ali kirurgi prenašajo vsakodnevni stres, za razliko od kakšnih drugih delavcev. Vsekakor pa ne smemo dovoliti, da stres prevlada, saj lahko povzroči slabše opravljanje službe kot tudi slabe odnose med zaposlenimi in celo domačimi. Kako pa stres prepoznati in s časoma tudi poskušati rešiti?

Pritisk v prsih, povišano bitje srca in krvni tlak, vrtenje v glavi, nespečnost in razdraženost so samo osnovni vzroka za pojav stresa, ki pa lahko vodijo tudi v veliko hujšo depresijo ali pa jih predčasno poskušate odpraviti. Zato je zelo pomembno, da si ne ženete vsake napake preveč k srcu, poskušajte jih reševati z mirnim pristopom ter ne pozabite na redne odmore, saj je to zelo pomembno za lažje delo ali razmišljanje. Prav tako doma ni potrebno, da takoj po službi začnete delati vse kar ste čez dan zamudili – spanec je namreč potreben za regeneracijo ter pomaga pri tem, da ste spočiti za nov delovni dan. Včasih k boljši volji pripomore že samo par urni počitek, zato ne iščite nenehno izgovorov, s katerimi si več škodite kot dajete pobude.

Za marsikoga pa stres predstavlja tudi iskanje zaposlitev, ki je danes vse večja težava. A vendar zaposlitev ni nemogoča, saj z malo truda in poznanstvi lahko to uspe tudi nekomu, ki morda v svoji izobrazbi službe sploh ne vidi. Če tudi se torej že dlje časa brezposelni in vsakodnevno pošiljate prošnje za zaposlitev, ne obupajte in se s tem ne pretirano obremenjujte, saj boste tako lažje razmišljali in posledično tudi prej prišli do rešitve. Včasih vam lahko že eno poznanstvo več prinese izjemne rezultate, ter vam zagotovi službo, če tudi ne za vašo trenutno izobrazbo in izkušnje.

Similar Posts: