Dom

Raznolika viseča svetila

Pravilna razporeditev svetil v prostorih našega doma je ključnega pomena za še kakovostnejše bivanje. V zadnjih letih so zelo priljubljena viseča svetila, saj so lahko zelo raznolika. Obenem pa se ponašajo s številnimi prednostmi, seveda če so pravilno nameščena.

Viseče svetilo vam je na trgu na voljo v različnih barvah, oblikah in dimenzijah. Gre za izjemno funkcionalno vrsto svetila, saj ga lahko uporabimo v katerem koli prostoru. Luster na primer zavzame veliko manj prostora kot talna ali pa namizna svetilka. Viseče svetilo lahko uporabimo tudi kot glavno svetilo v prostoru, lahko pa tudi samo za dekoracijo.

Viseča razsvetljava za osvetlitev delovne površine

Neredko se viseča svetila uporabljajo tudi za razsvetljavo delovne površine. To pa je še zlasti pomembno za delovne prostore, kot je na primer kuhinjski pult. Površino z njimi učinkovito osvetlimo, in sicer z navzdol usmerjeno ter osredotočeno svetlobo.

V zadnjih letih so zelo priljubljena viseča svetila
V zadnjih letih so zelo priljubljena viseča svetila, saj so lahko zelo raznolika.

Ravno tako dobro se podajo tudi nad jedilno mizo. Zaradi dobro osredotočene in usmerjene svetlobe so zato lustri pogosta izbira za razsvetljevanje bivalnih prostorov.

Višina visečih svetilk

Kako visoko naj bo viseča svetilka od tal do mize, pa je seveda odvisno od več dejavnikov. Predvsem je dobro vedeti, kakšna bo njena ključna vloga oziroma funkcija. Povsem drugače je, če je luster edina in glavna razsvetljava v prostoru kot če ima vlogo dekorativne svetilke. Izjemno pomemben dejavnik je tudi sama moč žarnice. Višina je namreč podana ravno glede na moč žarnice.

YouTube video

Nad jedilno mizo bi morala viseča svetila biti nastavljena v višini nekje med 75 in 92 centimetri. To zagotovi dovolj osvetlitve, obenem pa tudi učinkovito zmanjša bleščanje svetlobe od površine mize. Če takšno svetilko nameščate nad pult, jo namestite približno 40 centimetrov nad njim. Na takšen način boste odlično osvetlili svojo delovno površino.

Bivalni prostor pa bo dovolj dobro osvetljen, če boste tovrstna svetila nameščali približno 2 metra od tal. Stropa pri tej višini zagotovo ne boste vizualno znižali.

Bogata ponudba kakovostnih svetil po najugodnejši ceni

Viseča svetila ter druge vrste svetil je preverjeno najbolje kupovati kar v specializirani prodajalni s tovrstno opremo. V njej boste našli dovolj raznolike ponudbe, obenem pa vam pri nakupu lahko pomagajo tudi strokovno podkovani prodajalci.

Najugodnejša kakovostna svetila za vaš dom so vam na voljo v spletni prodajalni.

Objave iz iste kategorije: