Dom

Rolete

Rolete Tehrol so najbolj učinkovita zaščita doma

Včasih so ljudje rolete večinoma uporabljali za popolno ali delno zatemnitev prostorov, saj razen rolet, polken in zaves druge možnosti ni bilo. Danes se v ta namen uporabljajo razna senčila, na primer roloji in žaluzije, ki skrbijo, da lahko v prostoru omejimo količino svetlobe. Kljub temu pa se marsikdo tudi pri novogradnji še vedno odloči, da bo svoj dom opremil tudi z roletami. Zakaj? Ker imajo kljub sodobnim senčilom veliko prednosti.

Prva je, da lahko rolete omogočijo tudi popolno zatemnitev, česar s senčili ni mogoče doseči. Poleg tega pa rolete najbolj učinkovito skrbijo tudi za to, da se prostori poleti prekomerno ne segrevajo in pozimi prekomerno ne ohlajajo. Res je, da imajo sodobna okna kar tri stekla, torej so toplotno izolativno precej bolj učinkovita, kot so bila včasih, a z roletami lahko to učinkovitost še povečamo. Rolete so na zunanji strani oken, torej predstavljajo vročini in mrazu prepreko, še preden prideta do samega okna.

Na priročnost rolet ne gre pozabiti tudi s stališča varnosti. Če so rolete spuščene, je veliko manjša možnost, da bodo nepridipravi v času vaše odsotnosti zaradi dopusta pokukali v vaš dom, opazili v njem kaj zanimivega, ter kasneje vdrli.

predokenski_sistem_rolet_tehrol

In kaj je tisto, na kar moramo misliti pri nakupu rolet? V prvi vrsti je treba vedeti, ali bodo nadometne ali podometne, torej bo škatla, v kateri bodo spravljene, z zunanje strani hiše povsem neopazna. Razmislite o tem, ali boste rolete dvigali in spuščali ročno, ali želite, da to delo ob pritisku gumba namesto vas opravi motor. Razlika v ceni je seveda opazna, a marsikdo ima rad nekaj več udobja.

Če so bile včasih rolete težke, ker so bile izdelane iz masivnega lesa, so danes povsem lahke, saj so izdelane iz plastike. To pa pomeni, da se je najbolje odločiti za belo barvo – tako kot velja za plastična okna, velja tudi pri roletah, da je belo obarvana plastika najbolj obstojna.

Objave iz iste kategorije: