Stilski nasveti za ženske po tridesetem

Obstaja veliko zapovedi o tem kaj bi morale ženske spremeniti po svojem tridesetem letu starosti. Od opuščanja določenih nakupovalnih navad, izpopolnjevanja veščin modnega sloga, izločanja določenih oblačil, neprimernih letom, iz garderobe, ipd..

In kljub temu, da je starost dejansko samo številka, pa 30 pri mnogih ženskah pomeni nekakšen mejnik, ko je potrebno tudi začeti dodatno razvijati/spreminjati svoj modni stil.

V nadaljevanju vam ponujamo stilsko svetovanje z nekaj najpomembnejšimi nasveti za obdobje 30+.

Prvo pravilo: obleke naj se vam popolnoma prilegajo

Ko kupujete obleke je pomembnejše to, da se vam popolnoma prilegajo, kot pa kvaliteta blagovne znamke. Tudi, če gre za vašo najljubšo znamko oblačil jo ignorirajte, če se vam ne prilega, saj je nakup takega kosa oblačila samo potrata denarja.

Drugo pravilo: oblačite se po vaših željah ne po željah drugih

Verjetno ste se pogosto oblačile tako, da bi ugajale drugim, bodisi novi skupini prijateljev, simpatiji na prvem zmenku, itd.. Pri tem ste verjetno tudi pogostokrat zabrisale svoj osebni modni slog. 30-ta so leta, ko je čas, da se znebite te navade. Razen seveda na delovnem mestu, kjer je se je dobro prilegati neki ustaljeni kulturi oblačenja, boste v zasebnem življenju srečnejše, če boste svojemu modnemu slogu vedno pustile prosto pot neglede na ljudi s katerimi se srečujete.

Tretje pravilo: garderobi dodajte več ekstravagantnih, dragih, svečanih,… dodatkov in oblačil

Ko preidete v 30-ta je tudi vaša kariera v vzponu, plača že dokaj stabilna in posledično boljše finančno stanje, kot v vaših študentskih letih. Zato je čas, da si privoščite nekaj kosov oblačil, ki ste jih prej zgolj opazovale v izložbah.

Četrto pravilo: poskrbite tudi, da se vaša oblačila podajajo vaši karieri

Oblačila morate nadgrajevati skupaj z vašo kariero. Včasih vas namreč lahko ravno trma in vztrajanje pri stilu iz študentskih dni stane kakšne stopničke v karieri.

Peto pravilo: obdržite občutek za modno tveganje

To da ste malenkost starejše še ne pomeni, da mora biti vaša omara manj razburljiva. Občutek in premišljeno modno tveganje je priporočljivo, da obdržite v svojem stilu tudi nekaj razburljivosti in svežine.

Stilsko svetovanje za ženske po tridesetem, kot vidite, zajema nekatere stvari, ki v 20-ih še niso tako zelo pomembne, a se jih z vstopom v zrela leta skoraj ne morete oz. ne smete izogniti. Zato le sledite naštetim pravilom.

Pri izbiri ženske ročne ure je potrebno najprej vedeti, za kakšne priložnosti bo namenjena. V primeru, da nameravaš imeti uro na sebi večino časa, mora biti primerna tako za delo, sestanke in tudi manj formalne priložnosti.  Preberi več …

Similar Posts: