Lepota in moda

Štirje nasveti kako izbrati prave okvirje za vaš obraz

Vsakdo si želi kupiti najlepši in najbolje prilegajoči okvir za njegov obraz, saj ga bomo nosili na nosu vsak dan, kar nekaj let, preden si omislimo novega. Prav zato ima marsikdo težave pri iskanju tistega popolnega okvirja za svoj obraz. Očala so precej drag nakup in zato si ne moremo omisliti deset parov, katere bomo imeli v različnih barvah, oblikah, stilih, tako da bodo pristajale vsakemu našemu slogu posebej. Pogosto smo omejeni na en par ali dva na enkrat, zato moramo poiskati takšne, ki nam bodo kar se da najbolje pristajale.okvirji-za-obraz

Kot prvi nasvet, ki vam ga lahko damo je ta, da naj bo okvir očal v kontrastu z obliko vašega obraza. Kar pomeni, če imate bolj nežne in okrogle oblike obraze, naj bodo oblike okvirjev bolj oglate, če pa je vaš obraz bolj oglatih oblik, izberite okrogle modele.

Naslednji korak so proporcije. Na splošno hočemo, da so okvirji očal v proporciji z našim obrazom, torej ne smejo biti prevelike in ne premajhne. Seveda je lahko tole pravilo pri kupovanju sončnih očal nekoliko spregledano, saj pogosto kupimo malce večje okvirje, z namenom, da se kar se da najbolje obvarujemo pred soncem. Kar pa ni nič narobe.

Barve. Tudi barve okvirjev so pomembne. S črnimi okvirji ne boste nikoli zgrešili. Lahko pa ste malce bolj pogumni in izberete kakšno bolj kričečo barvo, ki bo izstopala. Deležni boste nemalo pogledov.

YouTube video

Glede na obliko obraza smo že povedali, da priporočamo obliko okvirjev, ki bodo v kontrastu z obliko vašega obraza. Vseeno pa ni tako preprosto kot se sliši, zato vam bomo še dali nekaj primerov oblik okvirjev za različne oblike obrazov. Srčast obraz bodo najlepše dopolnile “aviatorke” in očala brez okvirjev. V primeru oglatih oblik obraza, izberite ovalne ali okrogle okvirje in obratno. Če je vaš obraz širši v spodnjem delu, pa poskusite “cateye” okvirje, ki so nekoliko privihane navzgor.

Objave iz iste kategorije: