Stoli, ki so namenjeni predvsem sestankovanju

Pohištvo, ki ga lahko v današnjem času kupujemo tudi že preko spleta, se seveda kaže v najrazličnejših oblikah. Nekateri kosi pohištva so v našem življenju izjemno pomembni. Uporabljamo jih tako doma, v prostem času in tudi na delovnem mestu. Med njimi so tudi stoli. Poznamo njihove številne vrste, oblike, velikosti in še kaj. Na delovnem mestu uporabljamo predvsem pisarniške stole, med katerimi so tudi konferenčni stoli. Ti so v prvi vrsti namenjeni predvsem sestankovanju oziroma najrazličnejšim družabnim dogodkom, ki so lahko povezani tudi z delom.

Continue reading

Športna oblačila za zdrav življenski slog

Pripadnost podjetju lahko izrazimo tudi z oblačili. Izvrsten način je, da v primeru ekipnih športov ali množičnih športnih prireditev zaposlenim podjetje kupi športna oblačila. Ne le za spodbudo in podporo, tudi za izkazovanje zunanjega videza in podobe podjetja v javnosti. Šport pa je že sam po sebi nekaj pozitivnega in navdihujočega. Ob športnih prireditvah je veliko pozitivnih čustev in dobre volje. Če nam uspe, da dobro voljo povežemo z videzom našega podjetja, še toliko bolje za nas in za podjetje. Najenostavnejši način za dosego cilja prepoznavnosti podjetja v primeru športnih prireditev so športna oblačila zaposlenih, ki so aktivno udeleženi na športnih prireditvah.

Continue reading

Voščilnice po našem okusu

Za rojstne dneve, praznike ter druge priložnosti si še vedno pošiljamo najrazličnejše voščilnice. Čeprav nas sodobni čas in sodobna tehnologija navajata k temu, da smo si jih začeli pošiljati predvsem preko najrazličnejših naprav, pa smo še vedno najbolj veseli take voščilnice, ki jo lahko primemo v roke in jo nato obesimo na primer na hladilnik. Taka voščilnica je torej v fizični obliki in jo imamo lahko vedno pred seboj. Spominja nas na različne dogodke, sploh pa take od voščilnic, ki so narejene na roke, torej od srca. Kljub temu da je na trgu vse polno najlepših voščilnic, pa so še vedno najlepše tiste, ki prihajajo izpod naših rok. Material zanje lahko najdemo doma, tako da nas niti ne stanejo nič.

Continue reading

Zakaj je poklic arheologa tako pomemben?

Vsakega izmed nas zanima kdo je, s kje izhajajo njegovi predniki in kakšen je bil njihov način življenja. So bili uspešni trgovci? Morda kralji? So se vojskovali ali so skrbeli za mir? So njihova dejanja vplivala na potek zgodovine ali so stali bolj na obrobju? Vse našteto nam predstavi arheolog tekom raziskave najdb. Predstavi nam življenje, delo in vsakdan naših prednikov. Na ta način doda dodatno vez z našo preteklostjo ter nam poda odgovore na vprašanja, ki nas preganjajo. Njegovo delo sestoji z raziskovanja materialnih ostankov, kot so keramika, orodje, orožje in arhitekturne najdbe. Aktivno sodeluje pri izkopavanju in dokumentiranju najdb.

Continue reading

Naj dnevna soba postane vaš najljubši prostor!

Če si na spletu pogledate kotne sedežne garniture, vidite da so si v osnovi precej podobne. Vendar pa to še ne pomeni, da med njimi ne obstajajo razlike. Te niso le v dizajnu, barvi in obliki, temveč tudi v kakovosti in trajnosti. Glavne razlike se torej pokažejo šele čez čas, po letih uporabe. Kako že pred nakupom vedeti, da gre za kakovosten izdelek? Tako, da kupujete tam, kjer cenijo svoje kupce in imajo na voljo le lepe in kakovostne izdelke. Pokukajte na volino.si in si oglejte, kaj vse ponujajo!

Continue reading

Izbrana darila za 18. rojstni dan

Dajati in prejemati darila je nekaj boljšega v življenju. Ljudje pa še posebno pozornost namenjamo darilom, ki so namenjena posebnim obletnicam ali mejnikom. Takrat se še posebej potrudimo. Raziskujemo, kaj bi ljubljeni osebi kupili. Kaj bi bilo tisto, kar bi bilo posebno? Nekaj, kar bi bilo lepo, uporabno in priročno hkrati. Tudi praznovanje polnoletnosti je nekaj posebnega. Prelomnica v življenju vsakega najstnika. Vsaj tako je mišljeno. V Sloveniji polnoletnost dosežemo, ko imamo 18 let. Darila za 18. rojstni dan pa morajo zato biti posebej izbrana.

Ko nekdo postane polnoleten, ga moramo torej na poseben način obdariti. S tem mu pokažemo spoštovanje in znak, da že nekako sodi med odrasle osebe. Darila za 18. rojstni dan morajo biti torej nekaj posebnega. Ponavadi jih izberemo glede na osebnost človeka, ki ga bomo obdarovali. Ker poznamo tudi njegove navade, se morajo darila navezovati tudi na to.

Continue reading

Neizguljene želje za rojstni dan so boljša izbira

Ideje za darila

Ideje za darila so barvita množica možnosti, ki so kupcu, na voljo takrat, ko želi izbrati primerno darilo za obdarovanca. Pri tem je ponudba usmerjena na dogodke, ob katerih ljudje želimo do svojih najbližjih sorodnikov, prijateljev ali znancev, izkazati posebno pozornost.

Darilo veliko pove o osebi, ki ga podarja, zato velja razmisliti o tem, kakšno sporočilo bo o nas darilo imelo. Lahko smo iznajdljivi, dobrodušni, modri, praktični ter še mnogo več. Ideje za darila, ki bodo skrbno pretehtane, premišljene in domišljene, bodo o nas sporočale vrline in dobre lastnosti.

Ideje za darila bomo najprimerneje in modro izbrali, ko bomo o osebi, ki jo želimo obdarovati, razmislili o nekaj osnovnih dilemah.  Na prvem mestu ob rojstnem dnevu so želje. Vsaka oseba ima svoje želje in pričakovanja, če smo z osebo večkrat v stiku in družbi jih zagotovo ne bo težko ugotovit. Nekoliko več dilem znajo povzročati želje osebe, s katero nismo dnevno v stiku. V takem primeru bodo dobrodošli nasveti drugih oseb, ki so z obdarovancem pogosteje v stiku.

Continue reading

Prvi poljubi, mozolji in prva zavrnitev

V mladinski reviji Pil Plus svetuje po zdravi pameti in po izkušnjah O ljubezenskih težavah in težavah z mozolji, a tudi nasilju in zlorabah. Nazadnje jo je pretreslo pismo štirinajstletnice, ki za tisoč tolarjev ob petkih zvečer pred prijatelji pleše striptiz. Teta Justi ji je poskušala pomagati po svojih najboljših močeh. A kaj naj svetovalka iz rubrike za zaupne besede v reviji Pil plus napiše dekletu, ki ji je slačenje sicer všeč, a se ga obenem sramuje? Rada bi prenehala, pa ji fant grozi, da jo bo zapustil. Boji se, da bo mama izvedela, kaj počenja, saj bi jo kaznovala, toda denar ji pride prav. Teta Justi je med najbolj priljubljenimi svetovalkami v revijah za otroke in mladostnike. Njene spodbudne, razumevajoče in včasih neposredne besede v Kotičku tete Justi prebirajo predvsem dekleta in fantje, stari od dvanajst do petnajst let. Teta Justi pravi, da je pri svetovanju, naj bo še tako sproščeno, kakor je njeno, saj ne poskuša soliti pameti, vsaj ena težava. Ko dobi pismo, ne more vedeti, ali je res vse tako, kakor piše v njem. Prav zato ne more odločno reči, kaj naj otrok naredi. Kaj reči štirinajstletni striptizeti? Lahko napiše, naj neha, a ve, da je to zelo težko storiti, ko si »noter«. Še tega ne ve, ali je pismo resnično. Zato vsakega jemlje, kakor da je. Če se ji porodi dvom, ga zatre. Nima možnosti za preverjanje in lahko bi se zgodilo, da bi komu storila krivico. Srčki, kamenčki in školjke. Pisma, ki jih dobiva, so dolga največ pol strani. Nekaj jih pride po elektronski pošti, toda večino prinese poštar. Ta so ji bolj všeč. Pismo je osebna oblika komuniciranja. Pisana so na roko, okrašena s srčki in risbicami. Občasno so v njih kamenčki z morja ali drobne školjkice. »Ko pridejo do mene, so ponavadi že precej ‘razsute’,« se dobrodušno nasmehne teta Justi. »Toda vse shranim v posebno škatlico.« Vsak mesec dobi okoli šestdeset pisem, a na dveh straneh revije je prostora največ za tri. Tista, ne katera ne more odgovoriti, shrani. Tudi zanje ima doma prostor, posebno skrinjo, iz katere jih občasno vzame in znova prebere. Rada bi odgovorila vsakomur, saj je bilo pismo napisano zato, da se sliši otrokov glas in da dobi odgovor. Vprašanja so si pogosto podobna. Poskuša izbrati najbolj pereče probleme (čeprav se zaveda, da so vsi taki), probleme, ki jih še ni obravnavala, ali pismo otroka iz revnejše družine.

Prehranska dopolnila

(Photo credit: zane.hollingsworth)

Prehranska dopolnila se vse bolj pogosto pojavljajo v raznih debatah in člankih. Običajno je debata vezana na prednosti in slabosti le teh, veliko pa se govori tudi o primernosti uporabe prehranskih dopolnil. Pa si najprej poglejmo kaj pravzaprav sploh so prehranska dopolnila, ki vam jih nudi Nutrica. To so neke vrste dodatkih k prehrani, s katerimi lahko nadomestimo določena hranila, ki jih z običajno prehrano ne zaužijemo dovolj. Med najbolj dobrodošlimi dopolnili za uporabo so predvsem vitamini in minerali, saj le teh skoraj da ne morete zaužiti preveč.

Continue reading