Avtomobilizem

Uporaba destilirane vode za vzdrževanje našega vozila

Naše vozilo potrebuje različne vrste tekočin za pravilno delovanje. Pomembno je, da zagotovimo te tekočine našemu vozilu, ko jih potrebuje. Dejstvo je, da voda sčasoma izhlapi. Ta pa je pomemben del hladilnega sistema. Obenem pa je potrebno, da naše vozilo redno čistimo. Tako zagotovimo pravilno delovanje motorja, kot tudi sijoč izgled našega jeklenega konjička. To pa bo podaljšalo življenjsko dobo in ohranjenost našega avtomobila, kombija, SUV-a ipd. Za vzdrževanje vozila ima destilirana voda veliko različnih praktičnih uporab. Obenem pa je to izredno dostopna tekočina, ki si jo lahko priskrbi vsak voznik.

Hladilni sistem potrebuje vodo za odvajanje toplote

Motorji na notranje izgorevanje potrebujejo hladilni sistem. Temu je tako, saj se med delovanjem močno segrejejo. Vročino pa je potrebno odvesti od kritičnih delov motorja in drugih komponent. To pa je naloga hladilnika, ekspanzijske posode ter ostalih komponent. Hladilna tekočina se nahaja v samem sistemu, ki jo v obtok aktivira termostat. Termostat pa se aktivira, ko temperatura motorja doseže določeno višino. 

Destilirana voda
Za vzdrževanje vozila ima destilirana voda veliko različnih praktičnih uporab.

Ker je hladilni sistem napolnjen s posebno tekočino, ki lahko izhlapi, ga moramo od časa do časa pregledati. Na trgu lahko kupimo različne koncentrate, ki jih preprosto zmešamo z vodo. Mešanico pa dolijemo v hladilnih našega avtomobila. Za to nalogo pa je najbolje uporabiti destilirano vodo.

Preberite si še naslednji članek: Prevoz smuči na strehi našega vozila

Avtomobilski nosilci za smuči nam nudijo praktično in enostavno rešitev. So cenejši kot strešni prtljažniki in z njimi lahko prevažamo smuči vseh vrst in dimenzij.

Destilirana voda učinkovito odvaja toploto

Navadna voda je polna nečistoč, ki vplivajo na njeno sposobnost vpoja toplote. To pa je izredno pomembno pri hlajenju našega vozila. Destilirano vodo se lahko brez težav uporabi za ustvarjanje mešanice koncentrata hladilne tekočine. Tako bo hladilni sistem v našem vozilu veliko bolj učinkovito deloval. Enako pa lahko uporabimo omenjeno vodo v kombinaciji s koncentratom za antifriz. Tako pri čiščenju vetrobranskega in zadnjega stekla ne bo možno opaziti usedline klora in drugih nečistoč. 

YouTube video

Pranje vozila z destilirano vodo

Pranje vozila je najbolj učinkovit način za ohranjanje njegove vrednosti. S tem odstranimo umazanijo, ki sčasoma lahko povzroče rjo in druge poškodbe laka, barve ter kovine. Seveda pa navadna voda pusti usedline na našem vozilu, če ga takoj po pranju ne obrišemo. Te ostanki so sestavljeni iz kombinacije prej omenjenega klora in različnih nečistoč. Navadno vodo lahko uporabimo za predpranje našega jeklenega konjička. Končno spiranje pa lahko opravimo z destilirano vodo. Tako bomo zagotovili čist in sijoč izgled našega vozila.

Odlična čistila za vozila in veliko nadomestnih delov lahko zasledimo na spletni strani podjetja Silux. V ponudbi je možno izbirati med nadomestnimi deli različnih proizvajalcev za cestna vozila vseh vrst in velikosti.

Objave iz iste kategorije: