Tehnologija

Virtualno gostovanje za majhna in velika pojetja

Izbira primernega paketa gostovanja oziroma hostinga nosi enako pomembnost kot izgled in delovanje naše spletne strani. Za začetne in izkušene uporabnike se priporoča VPS hosting, saj ima številne zmožnosti nadgrajevanja in optimizacije. Kadarkoli je mogoče nadgraditi pasovno širino, moč procesorja in druge lastnosti našega strežnika. S tem imamo vedno na dlani se moč prilagoditi večjem obisku naše domene, razširitvi digitalnih vsebin na strežniku in še mnogo več. Obenem pa nam bo virtualno okolje nudilo visok nivo varnosti, kjer bodo vsi podatki varni pred nepridipravi.

VPS hosting nudi visok nivo zanesljivosti delovanja

Najbolj ugoden način gostovanja spletnih strani je dolgo časa bilo deljeno. V tem načinu se na strežniku nahaja več lastnikov domen. To poceni stroške vzdrževanja, vendar predstavi veliko potencialno težavo. Ta težava pa je počasno delovanje določenih strani, ko se zmogljivosti strežnika zasičijo. Zanimivo dejstvo je, da VPS hosting deluje popolnoma enako, vendar s pomembno razliko – uporabniki si ne delijo sredstev strežnika med seboj. Vsak lastnik spletne strani ima zakupljena sredstva, kot je moč procesorja in njegovih jeder, hitrost delovanja spleta oziroma pasovno širino ipd. Tako imamo vedno dovolj zmogljivosti na voljo, neglede na to, kaj se dogaja z drugimi domenami na strežniku.

zbira primernega paketa gostovanja oziroma hostinga nosi enako pomembnost kot izgled in delovanje naše spletne strani. Za začetne in izkušene uporabnike se priporoča VPS hosting, saj ima številne zmožnosti nadgrajevanja in optimizacije.

Prednost pa je tudi ta, da hosting VPS deluje posamično. Vsak uporabnik upravlja s svojim ločenim virtualnim prostorom, kjer gosti svojo spletno stran. Če se pojavijo programske napake pri enem ali več uporabnikih, bo naša domena še vedno dosegljiva in polno delujoča, saj ni odvisna od tega, kaj počno drugi uporabniki.

Virtualni hosting je zelo varen pred napadi

Delovanje VPS hostinga poteka brez deljenja podatkov z drugimi uporabniki na strežniku. Vsak uporabnik je ločen od drugih uporabnikov. Med seboj nimajo dostopa do podatkov drug drugega, niti ne vidijo vsebine podatkov na drugih domenah. To močno poveča varnost, saj ne prihaja do zlorab podatkov ali drugih vsebin. Virtualno okolje vsake spletne strani pa je tudi zaščiteno z gesli in močno enkripcijo. To preprečuje hekerjem, da vdrejo na strežnik in ukradejo gesla in druge občutljive informacije z določenega virtualnega okolja, kjer se gosti domena. Tudi vdori v strežnik so dokaj nenevarni, ker je vsa digitalna vsebina lastnikov spletnih strani zaščitena z enkripcijo in je napadalcem nevidna.

Uporaba edinstvene kode je možna na virtualnem strežniku

Pri uporabi VPS hostinga je mogoče uporabiti edinstveno virtualno kode. To je lahko koda za izgradnjo spletnih strani, vtičnikov in drugih elementov. Z uporabo svoje lastne HTML, CSS in druge kode lahko ustvarimo edinstveno spletno stran, ki bo izstopala od konkurence na številne načine. Pri tem pa ne bomo kršili nobenih pravil strežnika ali ponudnika gostovanja. 

YouTube video

Priporočljivo je, da si izberemo virtualni hosting za manjše in velike projekte. Zmožnost nadgradnje zmogljivosti spletne strani je vedno dobro imeti, saj se lahko naše potrebe po prostoru, moči procesorjev in drugih lastnostih nepričakovano povečajo. Priporočljiva je tudi izbira SSL certifikata že na začetku izgradnje naše spletne strani, zaradi večje varnosti in zahteve modernih spletnih iskalnikov.

Objave iz iste kategorije: