Tehnologija

VPS strežniki za varno in zanesljivo spletno gostovanje

vps-strezniki

VPS ali navidezni zasebni strežnik je namenjen vsem posameznikom in podjetjem, ki ne želijo deliti svojega strežnika z drugimi uporabniki. Dogovarjanje o posodobitvah na strežniku in usklajevanje z drugimi uporabniki zahtevata veliko truda in potrpljenja. VSP je namenjen vsem, ki želijo samostojnost in neodvisnost na svojem zakupljenem delu strežnika.

Večja zmogljivost strežnika

VPS strežnik je namenjen vsem, ki potrebujejo večjo zmogljivost in odzivnost strežnika pri uporabi svojih aplikacij na svoji spletni strani. VPS strežnik je obvezen za vse, ki si želijo zagotoviti celodnevno in vsakodnevno prisotnost na spletu.

Dodeljevanje prostora na VPS strežniku

Prostor na VPS strežniku se določi na podlagi potreb naročnika. Fizični strežnik se razdeli na posamezne virtualne enote. Vsak naročnik si izbere določeno količino pomnilnika, trdega diska in procesorja. Naročnik ima popoln nadzor nad zakupljeno količino in lahko namešča poljubne aplikacije.

YouTube video

VPS za startup podjetja

Začetniki in startup podjetja imajo možnost izbire manjšega in cenovno ugodnejšega paketa za gostovanje. Količina pomnilnika, trdega diska in procesorja je manjša kot za bolj zahtevne in samostojne uporabnike. Iz osnovnega VPS (domenca.com) gostovanja lahko vedno preidete na vzdrževano gosovanje za zahtevnejše uporabnike.

Strežniki za spletne trgovine in portale

Navidezne zasebne strežnike čedalje pogosteje uporabljajo večje spletne trgovine in portali, saj potrebujejo zmogljivejše ter bolj odzivne strežnike kot na primer klasična osnovna stran ali blog. Prednost VPS strežnika je tudi v možnosti kloniranja vsebin na drug strežnik. Na ta način ste vedno zaščiteni pred izgubo vsebin in neodzivnostjo strani. Ponudnik vam vsebino klonira na drug strežnik in poskrbi za stalno aktivnost vašega spletnega mesta.

VPS in varnostno kopiranje

V izogib izgubi dokumentacije in podatkov na vašem strežniku, je nujno, da si pri naročilu VPS strežnika zagotovite varnostno kopiranje. Vsako ponudnik vam omogoča različno pogosto varnostno kopiranje. Nekateri imajo dnevno, drugi tedensko ali v redkih primerih mesečno varnostno kopiranje vsebine. Za vas je najbolje, da doplačate in koristite dnevno varnostno kopiranje, v kolikor dnevno in pogosto dodajate vsebine na vašo spletno stran.

Objave iz iste kategorije: