Vreme

Vreme Maribor

vremenska napoved Maribor
Maribor je drugo največje mesto v Sloveniji, s svojo ponudbo pa je zanimivo tako za domače, kot za tuje obiskovalce. V zadnjih letih se Maribor vedno bolj razvija in približuje Ljubljani, tako da privablja vse več obiskovalcev. Posledično se povečuje zanimanje za mariborske znamenitosti, vedno bolj pa se tudi povprašuje, kakšno bo vreme v Mariboru, saj je ogled mesta v slabem vremenu nekoliko neprijeten in lahko povzroči, da je prvi vtis napačen.
V tako majhni državi, kot je Slovenija, je vreme precej podobno po vsej površini države. To pomeni, da je splošno gledano vreme v Mariboru podobno kot v Ljubljani, seveda pa se hitro pojavijo razlike, če primerjamo krajša časovna obdobja. Popolnoma možno je, da v Ljubljani sije sonce, medtem ko je vreme v Mariboru precej slabše, ali pa obratno. Pogosto se tudi zgodi, da se na enem izmed področij pojavi gosta megla, kar bodo še posebej dobro vedeli vozniki, ki se vsakodnevno vozijo na relaciji med štajersko in slovensko prestolnico.
Kakorkoli, vreme v Mariboru je na splošno podobno vremenu po Sloveniji in drugih državah v tem podnebnem pasu. Vremenski ekstremi segajo od zimskega snega do poletne vročine, večji del leta pa so temperature zmerne, prav tako padavine, kar pomeni, da je slabo vreme le redko primeren izgovor, da Maribora ne bi obiskali. Če ni padavin, bo sprehod po mestu prijeten v vsakem letnem času, pa tudi v deževnih dneh je možno v mestu marsikaj videti in početi. To gre predvsem na roko tistim, ki obiska ne morejo vnaprej planirati, na primer tuji obiskovalci, ki se pri nas ustavijo le za nekaj dni. Takrat pride vremenska napoved za Maribor še kako prav, čeprav se vremena seveda ne da spremeniti.

Objave iz iste kategorije: