Vreme

Vreme Ptuj

Ptuj je privlačno mesto z mnogimi zanimivostmi, tako zgodovinskimi, kulturnimi, festivalskimi in naravnimi. Mesto Ptuj sodi med najstarejša dokumentirana mesta v Sloveniji in zaradi bogate zgodovine je ves osrednji del mesta spomeniško zavarovan. Ptuj leži v severovzhodni Sloveniji, na Štajerskem. Pravijo, da je mesto središče Spodnjega Podravja, ki meji na Prlekijo.

Mesto lahko obiščete kadarkoli, ne glede na to, kakšno vreme Ptuj (http://www.1a-vreme.si/mesto/ptuj/3339/) nudi. Zakaj? Ker vam nudi celo vrsto doživetij. Morda ena najbolj znanih prireditev, ki vsak leto privabi množice obiskovalcev, je kurentovanje. Ptujski kurenti so sicer dobro poznani celi Sloveniji, prav na Ptuju pa vsako leto izvedejo tradicionalno pustovanje, na katerem se kurenti potrudijo odgnati zimo. Atraktivna je tudi prireditev Rimske igre. V tej več dni trajajoči prireditvi prikažejo, kako je bilo živeti in kako je bilo videti mesto Ptuj v času rimskih provinc. Na Ptuju sicer prirejajo še razne glasbene in filmske festivale.

Vreme Ptuj pa le preverite, preden se odpravite na Ptujski grad ali na Ptujsko jezero. Ste vedeli, da je Ptujsko jezero največje stalno jezero v Sloveniji? Privoščite si panoramsko vožnjo z ladjico po njem. Z jezera je pogled na staro mestno jedro, na griče Haloz in Slovenskih goric prelep. Ptujsko jezero je pravi raj za športne aktivnosti – jadranje, veslanje, deskanje, vožnjo z vodnimi skuterji in čolni. Tudi ob jezeru se marsikaj dogaja – lahko se sprehajate, kolesarite, igrate odbojko na mivki. Jezero je primerno tudi za kopanje. Ko zaidete v ta konec Štajerske, lahko obiščete tudi Terme Ptuj. Mineralna voda iz tamkajšnje vrtine je idealna za zdravljenje revmatičnih obolenj, dobro poskrbijo tudi za vse tiste, ki okrevate po poškodbah in operacijah. Nudijo vam notranji in zunanji bazenski kompleks; slednji se ponaša z največjim toboganskim sistemom v Sloveniji.

Kaj še čakate, odpravite se na čarobni Ptuj, na oddih ali na izlet. Prijazni domačini bodo zagotovo poskrbeli, da vam bo lepo, ne glede na to, kakšno bo vreme.

 

Objave iz iste kategorije: