Dom

Vse o nakupu hiše v Ljubljani

Nakup nepremičnine Ljubljana je zanimiv tako za vse, ki bi radi živeli v slovenski prestolnici, kot tudi za investitorje, ki o nakupu nepremičnine razmišljajo kot o naložbi. Poleg stanovanj, ki jih je v Ljubljani veliko, pa so za nakup zanimive predvsem hiše, saj njihova vrednost skupaj z vrednostjo parcel v prestolnici vztrajno raste ne le v centru, temveč tudi na obrobju. Zato se vam, če razmišljate o tem, da bi kupili hišo v Ljubljani, ne splača čakati, ampak se je za nakup pametno odločiti zdaj!

Cene nepremičnin spet rastejo

Dejstvo je, da so cene nepremičnin tako v Ljubljani kot drugod po Sloveniji v času krize oziroma recesije padle, a sedaj se zopet dvigajo. Trg nepremičnin je tako spet oživel, saj so se vsi tisti, ki so čakali na še nižje cene, sedaj odločili, da je resnično zadnji čas za nakup, če nočejo nepremičnine plačati po veliko višji ceni. Nepremičnine Ljubljana je tudi zelo pogosto iskana besedna zveza v tujih iskalnikih, saj se tujci zelo zanimajo za nakup stanovanj in hiš v naši prestolnici.

Sploh hiše, pa naj si bodo novogradnje ali stare meščanske vile, so zelo priljubljene med kupci. Gre namreč zato, da je Ljubljana relativno majhna in da hiš v njej spet ni neomejeno, zato so dobre ponudbe za nakup razgrabljene skoraj v trenutku. Če hočete torej kupiti hišo v Ljubljani, morate biti v nenehni pripravljenosti, da boste dobili hišo na dobri lokaciji in v dobrem stanju. Pri tem so vam lahko v pomoč tudi nepremičninske agencije.

YouTube video

Kje v Ljubljani je najlepše živeti?

Ljubljana je relativno majhno mesto, kljub temu pa so nekateri predeli med stanovalci in kupci bolj priljubljeni od drugih, kar lahko nepremičninam zviša ceno. Po drugi strani pa je tako, da bi vsakdo na vprašanje, kje v Ljubljani je najbolj fino živeti, odgovoril malo drugače. Nekaterim je všeč mestni vrvež in življenje v centru, spet drugi so zaljubljeni v stare meščanske vile v Rožni dolini, tretjim pa je všeč življenje na obrobju mesta, kjer so vsaj malo oddaljeni od hrupa in kjer imajo v bližini tudi nekaj narave.

Ko kupujete nepremičnino, premislite predvsem o lokaciji. Kakšno steno lahko tudi porušite, če vam razporeditev morda ni všeč, zamenjate pohištvo, prenovite celotno nepremičnino in jo preuredite, a lokacije same ne morete zamenjati. Zato je lokacija zagotovo bistvena, ne glede na to ali kupujeto hišo ali pa stanovanje v Ljubljani.

Objave iz iste kategorije: