Zdravje

Wellness v Sloveniji

sauna
sauna (Photo credit: Trendmatcher)

V Sloveniji se vedno več ljudi zaveda pomena zdravega načina življenja in ohranjanja vitalnega telesa. Povpraševanje po tovrstnih storitvah se v zadnjih letih povečuje kar se rezultira v bogati ponudbi wellness centrov v Sloveniji. Številni hoteli zato svojim gostom ponujajo wellness storitve, ki krepijo telo. Wellness centri v hotelih poleg masaž ponujajo tudi različne vrste koristnih spa terapij (kopalne kadi in jacuzzi) in možnost različnih prehranskih paketov.

Wellness storitve ponujajo tudi številni apartmaji v podeželskih naseljih in celo nekatere ekološke turistične kmetije. Wellness centri se nahajajo bodisi v notranjosti Slovenije, bodisi na slovenski obali, bodisi na smučiščih.

V mnogih wellness centrih lahko najdemo telovadnico, fitnes, solarij, turško in finsko savno, whirlpool in različne kopeli ter masaže. Poznamo različne Wellness terapije; talasoterapijo, aromaterapijo, barvno terapijo, meditacije in druge sprostitvene tehnike.

V Sloveniji se lahko le nekaj term in wellness centrov pohvali z anti-stress programi in z lepotnimi programi, s programi za zdravo prehranjevanje in managerskimi treningi.

V večini slovenskih wellness centrih delajo tudi zdravniki specialisti, ki poleg klasične medicine ponujajo tudi storitve alternativne medicine, kot so kineziologija, hypo terapija in podobno.

Za bolj zahtevne goste so na voljo hoteli z najmanj 4 zvezdicami in s široko ponudbo wellness storitev. Slednje opravljajo le usposobljeni strokovnjaki z ustreznimi certifikati.

 

Enhanced by Zemanta

Objave iz iste kategorije: