Zabava

Zimske počitnice so veseli dogodek za šolarje, skupaj s starši pa se lahko veselijo tudi družinskih počitnic

V Sloveniji je so zimske počitnice na dva termina, smučarski centri zato lahko smučarjem in obiskovalcem nudijo več. Najprej se na zimske počitnice odpravijo otroci iz Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske ter Posavske statistične regije ter območja jugovzhodne Slovenije razen občin Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica, Kostel. Prvi termin za zimske počitnice leta dva tisoč sedemnajst se začne dvajsetega februarja ter traja do štiriindvajsetega februarja. Kasneje se počitnic razveselijo otroci z območja Gorenjske, Goriške, Notranjsko-Kraške, Osrednjeslovenske, Obalno kraške ter Zasavske statistične regije.

V terminu od sedemindvajsetega februarja do tretjega marca gredo na zimske počitnice tudi nekateri otroci iz območja jugovzhodne Slovenije. To so šolarji z območja občin Ribnica, Sodražica, Loški potok, Kočevje, Osilnica in Kostel. Dva termina za zimske počitnice so priložnosti za sprostitev in oddih, pomembno pri tem je, da sodeluje vreme. Slabe vremenske razmere lahko poslabšajo možnosti za izkoristek prostega časa, zato je potrebno v takih primerih iskati alternativne aktivnosti pod streho. Smučišča prav tako niso imuna na slabo vreme, zato je dobro imeti v rezervnem planu možnost aktivnosti pod streho. Takšne možnosti nudi smučišče Rogla, ki je sestavni del zdraviliško rekreacijskega centra. Na Rogli lahko zimske počitnice potekajo tako na prostem, kot tudi pod streho rekreacijskega, zdraviliškega ter wellness centra. Z izbiro takšnega smučišča imamo tudi v slabem vremenu kaj koristnega početi, z vremenom in dolgoročnejšo vremensko napovedjo se bistveno manj obremenjujemo. Izbira je dodatno odlična, saj je ob vznožju Pohorja ponudba več. To so terme Zreče, ki nudijo nekatere dodatne storitve. Povezava s smučiščem je tudi zagotovljena, kar je dodaten plus za odlične zimske počitnice.

Zimske počitnice je mogoče preživeti na tisoč in en način, izbira smučišč z infrastrukturo za aktivnosti pod streho je dobra garancija za vedno nekaj zanimivega v vsakem vremenu.

Več informacij

 

Objave iz iste kategorije: